Šport
26 ogledov

Rossi končal petmesečno sušo

valentino rossi EPA
Dirko razreda motoGP za VN Japonske bo s prvega mesta začel Valentino Rossi. Drugi čas kvalifikacij je dosegel vodilni dirkač prvenstva Marc Márquez.

Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva za veliko nagrado Japonske v kraljevskem razredu motoGP.

Iz prve startne vrste bosta dirko začela še Španec Marc Marquez (Honda) in Jorge Lorenzo (Yamaha). ''The Doctor'' se na treninig v Motegiju ni uvrstil višje od četrtega mesta, zato je bil njegov kvalifikacijski čas manjše presenečenje.

Štiri tekme pred koncem SP je vodilni v prvenstvu Marquez, na drugem mestu Rossi zaostaja 52 točk, zaostanek Lorenza na tretjem mestu znaša 66 točk, četrti je Dani Pedrosa (Honda) z zaostankom 93 točk za vodilnim Špancem.

Petkove treninge so zaznamovali številni padci. Najhuje jo je skupil Španec Dani Pedrosa, ki je grdo padel in si zlomil ključnico ter je zapustil prizorišče dirke. Doma v Španiji ga čaka operacija.

Padel je tudi branilec naslova motociklističnega svetovnega prvaka v kraljevskem razredu Lorenzo, ki pa je na zadnjem treningu ni huje skupil, čeprav so ga poslali na pregled glave v bližnjo bolnišnico, in je v kvalifikacijah vpisal tretji najhitrejši čas.

VN Japonske, motoGP, kvalifikacije:

1. Valentino Rossi (Yamaha) 1:43.954
2. Marc Marquez (Honda) +0.180
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) +0.267
4. Andrea Dovizioso (Ducati) +0.340
5. Cal Crutchlow (Honda) +0.448
6. Aleix Espargaro (Suzuki) +0.540
7. Maverick Vinales (Suzuki) +0.585
8. Hector Barbera (Ducati) +1.026
9. Pol Espargaro (Yamaha) +1.278
10. Danilo Petrucci (Ducati) +1.828

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.