Šport
14 ogledov

Rossi le pol sekunde za polom Lorenza

VN Nemčije trening 2010 Sachsenring Valentino Rossi po poškodbi Yamaha
1/12
Žurnal24 main
Vodilni v seštevku razreda MotoGP Jorge Lorenzo bo VN Nemčije začel z najboljšega startnega položaja. Valentino Rossi se je po zlomu noge vrnil s petim časom in dokazal, da bo takoj nevaren tekmecem.

Znova pole Lorenzu
Jorgeju Lorenzu (Fiat Yamaha) je 25 minut pred koncem kvalifikacij eksplodiral motor (videli smo tudi nekaj ognja) in ob stezi je moral stopiti z njega. Njegov motor je na asfalt spustil nekaj olja in nekaj hipov zatem sta padla Ben Spies (Tech 3 Yamaha) in Randy de Puniet (LCR Honda). S Spiesom je vse v najlepšem redu, De Puniet pa je potreboval zdravniško pomoč. Kvalifikacije so bile prekinjene, kar je šlo na roke omenjeni trojici, ki je imela dovolj časa, da se vrne v bokse po rezervne motocikle. Vodilni v skupnem seštevku je nato z rezervnim odpeljal super krog in si zagotovil nov najboljši startni položaj. Bil je pol sekunde hitrejši od Valentina Rossija (Fiat Yamaha), ki je na svojih prvih kvalifikacijah po povratku po zlomu noge dosegel peti čas. Ob Lorenzu bosta iz prve vrste startala še Casey Stoner (Ducati) in Dani Pedrosa (Repsol Honda)

Dirka v razredu MotoGP bo v nedeljo ob 14.00.

Kot da ne bi bil odsoten
Čeprav je Rossi še na berglah in dirka v bolečinah, se tekmecem že lahko tresejo hlače. Na petkovem treningu na Sachsenringu je bil le šest tednov po dvojnem zlomu noge sedmi najhitrejši, na sobotnem dopoldanskem pa celo tretji. Še več: za v soboto najhitrejšim Lorenzom je zaostal vsega štiri desetinke sekunde, v petek pa je bil sedem desetink za prvim Pedroso. "Še enkrat več je Valentino vse presenetil. Kot da ne bi bil odsoten," je presenčen tudi vodja tovarniške Yamahe, Davide Brivio. "Fizično sploh ni v slabem stanju. Nekaj težav sicer ima v desnih zavojih, a na splošno je vse nad našimi pričakovanji."

V galeriji poglejte, kako se je Rossi na treningih "kobacal" na motocikel.

"Na motociklu sem že bolj agilen, kot sem bil na testiranjih v začetku tedna. V pomoč mi je tudi to, da je na tej stezi več levih zavojev. Koleno in rama me bolita, a če ne bo otekline prek noči, ne bo hujšega," je v petek dejal devetkratni svetovni prvak, ki se je na dirke vrnil mesec prej, kot je bilo pričakovati. "Res je bil nekoliko hitrejši, kot sem pričakoval, a na tej stezi je bil vedno odličen," je nad svojim tekmecem navdušen tudi Stoner (Ducati), ki je bil na obeh prostih treningih drugi. "Mislim, da se lahko do nedelje toliko izboljša, da bo konkurenčen za sam vrh," opozarja avstralski dirkač.

Super krog Marqueza

Vodilni v seštevku najšibkejšega razreda do 125 kubikov 17-letni Marc Marquez (Derbi) si je za VN Nemčije priboril še šesti pole position v sezoni. Z rekordnih časom kroga na Sachsenringu je bil pet desetink hitrejši od drugouvrščenega Pola Espargaroja (Derbi). Tretji je bil Bradley Smith (Aprilia) V razredu Moto2 je s progo najhitreje opravil Italijan Andrea Iannone. Drugo mesto je zasedel domačin Arne Tode, tretje pa Španec Toni Elías.

Moto GP, VN Nemčije, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1m21.817s
2. Casey Stoner (Ducati)  + 0.024s
3. Dani Pedrosa (Honda)  + 0.131s
4. Andrea Dovizioso (Honda)  + 0.446s
5. Valentino Rossi (Yamaha)  + 0.578s
6. Hector Barbera (Aspar Ducati)  + 0.637s
7. Randy de Puniet (LCR Honda)  + 0.793s
8. Marco Simoncelli (Gresini Honda)  + 0.807s
9. Aleix Espargaro (Pramac Ducati)  + 1.093s
10. Marco Melandri (Gresini Honda)  + 1.100s

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.