Šport
17 ogledov

Rossi le za stotinko ugnal Lorenza

Valentino Rossi je Jorgeja Lorenza prehitel šele v zadnjem zavoju. Žurnal24 main
Valentino Rossi je na VN Katalonije v zadnjem zavoju prehitel moštvenega kolega Jorgeja Lorenza. V skupnem seštevku si Rossi in Lorenzo prvo mesto delita s Caseyjem Stonerjem.

Svetovni prvak Valentino Rossi je zmagovalec sedme letošnje dirke svetovnega prvenstva. Na preizkušnji v Barceloni za VN Katalonije je Italijan v elitnem razredu moto GP po razburljivem obračunu dveh Yamah v zadnjem zavoju prehitel moštvenega kolega domačina Jorgeja Lorenza. "Nisem pričakoval, da me bo tam napadel, a je bil bolj pogumen, kot sem bil sam, in zmago si zasluži," je v cilju povedal Lorenzo. Tretje mesto je osvojil Avstralec Casey Stoner na Ducatiju. Zmagovita trojica s katalonske dirke je po sedmih preizkušnjah SP povsem izenačena tudi v boju za letošnji naslov: vsi trije imajo po 106 točk.

 
 

Bil je bolj pogumen.

Jorge Lorenzo

 
Preizkušnji v šibkejših razredih motociklističnega SP sta dobila Andrea Iannone in Alvaro Bautista. Prvi je slavil v razredu do 125 ccm, kjer je drugo mesto osvojil domačin Nicholas Terol, tretji pa je bil še en Španec Sergio Gadea. Oba tako kot zmagovalec vozita Aprilio. Aprilia je slavila tudi v razredu do 250 ccm, kjer je bil najhitrejši Bautista, drugo mesto je pripadlo Japoncu Hiroshiju Aojami na Hondi, tretji pa je bil še en domačin na Aprilii Hector Barbera.

VN Katalonije, Moto GP:
1. Valentino Rossi
2. Jorge Lorenzo +0,095
3. Casey Stoner +8,884
4. Andrea Dovizioso +8,936
5. Loris Capirossi +19,831
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.