Šport
8 ogledov

Rossi mora plačati 20 mio evrov

Italijanska davkarija Valentinu Rossiju ne pusti mirno spati. Žurnal24 main
Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi, nekdanji sedemkratni svetovni prvak, bo moral davčnim organom v domovini plačati 20 milijonov evrov zaostalih obveznosti.

Če se bo Valentino Rossi strinjal s plačilom teh obveznosti, davkarija zoper njega ne bo sprožila kazenskega postopka. Rossi se je pod drobnogledom davčnih organov znašel po tem, ko je med letoma 2000 in 2004 v Italiji plačeval le davek na nepremičnine. V tem času je kot stalno bivališče navedel London, kamor naj bi se preselil prav zaradi ugodnejše davčne stopnje, vendar v Italiji trdijo, da je Rossi tudi v tem času živel v domačem kraju Tavullia, a v Italiji ni plačeval davka na dohodek. Poleg tega naj bi v davčnih obveznostih Rossi "pozabil" navesti pogodbi z moštvom Yamaha in še enim pokroviteljem.

Zaradi vseh teh prekrškov je davkarija Rossiju zagrozila z visoko denarno kaznijo, razen če se bo odločil za sodelovanje in plačal zaostale dajatve. Vse odgovore naj bi dal sestanek med "sprtima stranema" 12. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.