Šport
25 ogledov

Rossi priznal: Zaskrbljeni smo

valentino rossi EPA
Italijanski motociklist Valentino Rossi ima pred začetkom nove sezone elitnega razreda motoGP več razlogov za skrb.

Valentinu Rossi med pripravami na novo sezono najmočnejšega motociklističnega razreda ne gre vse po načrtu.  Poleg motocikla mu preglavice povzroča tudi moštveni kolega in novinec v ekipi Maverick Vinales, ki je bil med testiranji v Katarju občutno hitrejši od devetkratnega svetovnega prvaka.

valentino rossi maverick vinales | Avtor: EPA EPA
Vinales je zadnji dan testiranj na Bližnjem vzhodu še drugič zapored premagal vso konkurenco, medtem ko je bil drugi dirkač Yamahe Rossi šele 11. Za moštvenim kolegom je zaostal skoraj sekundo (+0,855). Vinalesu sta se najbolj uspela približati Ducatijev Andrea Dovizioso (+0,071) in Hondin Dani Pedrosa (+0,139).

Izgubil devet mest

Rossi je drugi dan tridnevnih testiranj končal na visokem drugem mestu, v nedeljo pa se ni uvrstil med najboljšo deseterico. ''V nedeljo je bilo težje v primerjavi s soboto. Začeli smo z istim motociklom, a na žalost nisem imel istega občutka ali hitrosti. Izgleda, da so se pogoji na stezi spremenili in nismo mogli napredovati. Vložili smo veliko truda za dosego slabšega časa,'' je potožil dirkač Yamahe in priznal, da se Vinalesova stran garaže bolje prilagaja spremembam.

''Očitno ima motocikel velik potencial, saj je Vinales zelo, zelo hiter. Njegova ekipa je potrebovala manj časa, da je dosegla maksimum, mi pa smo v zaostanku. Smo nekoliko zaskrbljeni. Upam, da bomo na dirki močnejši,'' je dodal 38-letni veteran.

Rossi je zanikal, da se je zaradi dobre forme moštvenega kolega znašel pod večjim pritiskom. ''To ne bo moja zadnja priložnost, saj bom dirkal še dve leti. Vsaj. Potem pa bomo videli. Treba bo počakati, da vidimo, kaj se bo zgodilo,'' je dodal.

Motociklistična sezona se začne 26. marca z dirko za VN Katarja

valentino rossi | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.