Šport
11 ogledov

Rossi prvič rdeč: "Nisem favorit"

1/31
Žurnal24 main
Na tradicionalnem že 21. druženju Ducatija in Ferrarija (Wrooom!) v Madonni di Campiglio se je v rdečih barvah prvič predstavil Valentino Rossi. Pravi, da še čuti bolečine in na prvih dirkah ne bo favorit.

Več 10 novinarjev in več sto navijačev je v Madonni di Campiglio pozdravilo Valentina Rossija, ki se je prvič pokazal v rdečih oblačilih svoje nove ekipe Ducatija. Tako se je začel vsakoletni Wrooom! Gre za druženje dirkačev Ferrarija in Ducatija v Dolomitih. Torek je bil namenjen novinarski konferenci Rossija in Nickeyja Haydna, v sredo bosta pred mikrofone stopila Fernando Alonso in Felipe Massa, v četrtek in petek pa bodo tekmovali na smučeh in na avtomobilskih dirkah na ledu (poglejte, kako je lani Alonso trčil v gume).

Rossi je svoje zveste navijače, ki ga že na prvi dirki z Ducatijem vidijo na najvišji stopnički, hitro prizemljil. Pravi, da bosta na prvih dirkah najboljša Casey Stoner (Repsol Honda) in aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), saj on in Dani Pedrosa (Repsol Honda) še okrevata po poškodbah in operaciji. "Računam, da bom do prve dirke 20. marca v Katarju v dostojni formi, stoodstoten pa bom šele konec aprila. Čaka me še veliko dela, da bom do februarskih testiranj nared. Šlo bo za dirko s časom. Stanje moje rame je bilo bolj resno, kot smo mislili," je razlagal Vale, ki je po koncu lanske sezone moral na operacijo. "Favorita bosta Lorenzo in Stoner. Prvi, ker dobro pozna motocikel, in drugi, ker bo imel Hondo." Svojega novega ekipnega kolega pa ni prištel med favorite. Zanimivo! "Vem, da mi ne bo lahko konkurirati Valentinu, a pričakujem, da bova dobro sodelovala. Sprejel sem izziv. Dobro je, da imam odličnega ekipnega kolega. Vemo pa tudi, da bomo imeli dober motocikel," je odločen Hayden, svetovni prvak iz sezone 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.