Šport
61 ogledov

Rossi razveselil domače navijače

valentino rossi EPA
Dirko za VN Italije bo z najboljšega startnega položaja začel domači adut Valentino Rossi.

Italijan Valentino Rossi (Yamaha) bo nedeljsko dirko za VN Italije v Mugellu začel s prvega startnega mesta. Italijanski veteran je na domačem prizorišču v napetih kvalifikacijah ugnal Španca Mavericka Vinalesa (Suzuki), tretji je bil še en Italijan Andrea Iannone.

Šesto dirko sezone v elitnem razredu motoGP bodo iz druge vrste začeli Španci Marc Marquez (Honda), vodilni v SP Jorge Lorenzo (Yamaha) ter Aleix Espargaro (Suzuki).

Za Rossija je bil današnji "pole position" skupno 63. v karieri ter 53. v najmočnejšem tekmovalnem razredu. Po petih dirkah SP je v vodstvu Lorenzo z 90 točkami, pet manj jih ima Marquez, tretji pa je Rossi z 78 točkami.

Rabat zlomil ključnico

Na šesti dirki letošnje sezone pa ne bo nastopil Tito Rabat (Marc VDS), ki je grdo padel na tretjem prostem treningu in utrpel zlom ključnice. Nekdanji svetovni prvak v razredu moto2 je izgubil nadzor v 13. ovinku, nato pa v bolečinah zapustil prizorišče. 

Ekipa je kasneje potrdila, da bodo več informacij o zdravstvenem stanju 26-letnega Španca na voljo po opravljenih dodatnih preiskavah. Obenem so izrazili upanje, da bo Rabat nared že do dirke za VN Španije, ki bo na sporedu 5. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.