Šport
20 ogledov

Rossi še čaka na nov motocikel

Kljub bolečinam v rami je Pedrosa obe dirki končal na stopničkah. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Rana Danija Pedrose po operaciji z začetka meseca je še sveža, a bo konec tedna poskušal nastopiti na VN Portugalske. Valentino Rossi bo v Estorilu še brez nove, nujno potrebne šasije svojega motocikla.

Po mesecu premora (zaradi odpovedi VN Japonske) se bo konec tedna nadaljevala motociklistična sezona. Spomnimo: začela se je s premočno zmago Caseyja Stonerja (Repsol Honda) v Katarju in nadaljevala s trčenjem Valentina Rossija (Ducati) v Stonerja v Jerezu, tako da je na drugi dirki sezone zmagal branilec naslova Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha). Povprečna forma Ducatija, super hitra Honda, težave Rossija s staro poškodbo in podobne Danija Pedrose (Repsol Honda), zaradi katere je moral v začetku meseca še na dodatno operacijo, pomenijo, da je za zdaj edini pravi favorit za naslov prvaka Stoner. Zaradi njegove ničle iz Jereza v skupnem seštevku sicer vodi Lorenzo, kar pa ne nazadnje tekmecem daje upanja za naprej – ob predpostavki, da bodo zdravi, in da bodo moštva izboljšala svoje dirkalnike.

Skupni seštevek po dveh od 18 dirk:
1. J. Lorenzo 45 točk
2. D. Pedrosa 36
3. C. Stoner 25
4. N. Hayden 23
5. V. Rossi 20
6. H. Aojama 19
7. A. Dovizioso 17
8. H. Barbera 14

Tretja dirka sezone bo konec tega tedna VN Portugalske. Po odstranjenih ploščicah iz ključnice, ki so ga ovirale na prvih dveh dirkah, zdaj Pedrosa upa, da je za Estoril kolikor toliko nared. "Šive so mi odstranili prejšnji teden. Rana je še sveža. Ne vem, kako bo v Estorilu. V teh treh tednih sem naredil vse, da bi bil do Estorila nared za dirkanje," sporoča Pedrosa, ki torej še enkrat več ne bo stoodstoten. A letos je že dokazal, da zna potrpeti: drugo in tretje mesto za dirkača, ki čuti bolečine, ni mačji kašelj. Dani torej za zmage potrebuje le zdravje, Vale na drugi strani poleg tega še hitrejši motocikel. Ducati pripravlja povsem novo šasijo Desmosedicija, a vse kaže, da še ne bo nared za portugalsko VN.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.