Šport
10 ogledov

Rossi se vrača po mesecu in pol!

Valentino Rossi se vrača že po mesecu in pol. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zdravniška služba v Sachsenringu je italijanskemu motociklističnemu zvezdniku Valentinu Rossiju dovolila nastop že na prihodnji dirki za VN Nemčije. "Motociklisti smo pač malo nori," je dejal Rossi.
To je rekord! Tudi sam sem bil že večkrat poškodovan, a se nikoli nisem vrnil tako hitro.
Dani Pedrosa

Kot smo poročali, se je želel italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi (Fiat Yamaha) na dirkaške steze vrniti že ta konec tedna na VN Nemčije. Da bo doktor po manj kot dveh mesecih po zlomu noge spet lahko dirkal, je potrdila tudi zdravniška služba v Sachsenringu, prizorišču naslednje dirke svetovnega prvenstva, ki je Italijanu dala zeleno luč za nastop na nedeljski preizkušnji. Rossi, sedemkratni svetovni prvak, si je zlomil nogo v kvalifikacijah za VN Italije petega junija. Po operaciji so pričakovali, da bo okrevanje trajalo tri do štiri mesece. A zdaj je dokončno jasno, da bo dirkal po vsega mesecu in pol.

Valentino je dirkač z največ naslovi, je tisti, ki dela šov in zato smo lahko vsi veseli, da se je že vrnil.
Jorge Lorenzo
"Takoj po nesreči so mi zdravniki rekli, da ne bom pripravljen za dirke pet mesecev. Morda pet mesecev za nogomet, a jaz moram le voziti motocikel. Motociklisti smo pač malo nori,“ je v smehu na novinarski konferenci pred VN na Sachsenringu pripovedoval nasmejani Rossi. "Sem v kar dobrem stanju, a se zavedam, da bom težko odpeljal celotno dirko." Zgodna vrnitev ne pomeni, da se Italijan vrača v bitko za prvaka. "Dirki na Sachsenringu in v Laguni Seci sta pomembni, da se vrnem v formo za zadnjih pet dirk sezone. Šele takrat bom lahko spet začel zmagovati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.