Šport
19 ogledov

Rossi v Ameriko optimistično naravnan

Valentino Rossi bo v Ameriki znova nevaren za najvišja mesta. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Valentino Rossi (Yamaha) je pred dirko za VN ZDA v Indianapolisu zelo optimističen. Po težavah, ki jih je imel na VN Češke v Brnu, se onkraj velike luže želi boriti za najvišja mesta.

Valentino Rossi (Yamaha) je po potrditvi prestopa k Ducatiju po koncu sezone pripravljen na dirko v Indianapolisu, kjer bodo tako kot v Laguni Seci vozili le dirkači kraljevega razreda. Aktualni svetovni prvak je bil na zadnji dirki za VN Češke v Brnu daleč od vrha in niti v sanjah ni zmogel slediti tempu svojega moštvenega kolega in kasnejšega zmagovalca Jorgeja Lorenza. Toda kljub temu razloga za preplah ni. Rossi in njegovi mehaniki so namreč trdo delali na testiranju, ki je bilo po dirki v Brnu, in odkrili razloge za nekoliko slabšo predstavo. V Indianapolis Rossi tako odhaja optimistično razpoložen. "Indianapolis je poseben kraj z izjemno progo, kot vedno pa je zabavno dirkati v Ameriki. Rad se spominjam dirke leta 2009, ko sem zmagal med hurikanom, čeprav si tega ne želim ponoviti," je dejal Vale in nadaljeval: "Letos je položaj nekoliko drugačen kot lani. Smo peti v prvenstvu in ne stoodstotno pripravljeni, toda počutim se zelo močnega. Brno je razočaralo, toda testiranje nam je pomagalo, da smo odkrili, kaj je šlo narobe, tako da verjamemo, da se v Indianapolisu lahko pokažemo v dobri formi."

Lorenzo na drugi strani blesti in mu gre v letošnji sezoni praktično vse po načrtih. Tudi v Indianapolisu želi zmago, a se zaveda, da mu zaradi velike prednosti v skupnem seštevku (drugouvrščeni Dani Pedrosa (Honda) za njim zaostaja že 77 točk) ni treba dirkati na vso moč. "Lansko leto je bilo neverjetno, toda tokrat mi ni treba preveč tvegati. Temu se lahko izognem. Skupaj z ekipo načrtujemo nadaljevanje odlične sezone," je dejal Lorenzo, ki je na odlični poti do svojega prvega naslova svetovnega prvaka v razredu MotoGP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.