Šport
17 ogledov

Rossi: "Yamaha me ne potrebuje več"

Pred Rossijem je še osem dirk na Yamahi. Nato bo postal rdeč. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dan po razkritju, da bo kariero nadaljeval pri Ducatiju, je Valentino Rossi (Yamaha) odločitev pojasnil s tremi razlogi. "Yamaha ima dobre dirkače in očitno me ne potrebujejo več," je bil ključni.
Rossijeva kariera:
1996: prva sezona v 125 kubičnem razredu
1997: prvak z Aprilio v 125 ccm
1998: prva sezona v 250 kubičnem razredu
1999: prvak z Aprilio v 250 ccm
2000: prestop k Hondi v 500 ccm
2001: prvak s Hondo v 500 ccm
2002 in 2003: prvak s Hondo v MotoGP
2004 in 2005: prvak z Yamaho v MotoGP
2006 in 2007: brez naslova z Yamaho
2008: znova prvak z Yamaho v MotoGP
2009: sedmi naslov v kraljevem razredu
2010: zlom noge ga oddalji od boja za naslov
2011: prestopil bo k Ducatiju

Dan po VN Češke, ki jo je dobil Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), in objavi, da se 31-letni Valentino Rossi (Fiat Yamaha) v sezoni 2011 seli k Ducatiju, so motociklisti v Brnu opravili še testni dan. Medtem ko je Lorenzo testiral motocikel za prihodnjo sezono, tega priljubljeni Rossi ni smel. Tudi v pogovorih z novinarji ni mogel skriti nekaj grenkobe: "Situacija se je v ekipi od leta 2004 zelo spremenila. Yamaha ima dobre dirkače in očitno me ne potrebujejo več. Očitno je moje delo pri Yamahi končano. Potrebujem novo dogodivščino, novo izkušnjo, predvsem pa novo motivacijo. In tako sem izbral Ducatija." Ali drugače: Rossiju ni všeč, da sta šefom Yamahe postala ljubša Lorenzo in Ben Spies (ta se bo iz zasebne Yamahine ekipe Tech 3 najbrž preselil na tovarniško, letos še Rossijevo Yamaho).

Pred Rossijem je nov izziv. Gotovo ga čaka težko delo, saj se je Ducati v zadnjih sezonah kot odličen motocikel izkazal le dvakrat, pa še to zgolj za Caseyja Stonerja (ta bo kariero nadaljeval pri Repsol Hondi). A če je kdo sposoben takega izziva in iz motocikla iztisniti več, kot je ta zmožen, je to devetkratni svetovni prvak. "Vesel sem. Zanima me nova izkušnja. Sem motiviran. To bo nov izziv. Zelo bo zanimivo. Sem italijanski motociklist, ki bo zdaj dirkal na italijanskem motociklu za italijanske navijače. To bo nekaj odličnega zanje." Tretji razlog, da Valentino zapušča Yamaho, je v upokojitvi šefa moštva Masaa Furosawe: "Furosawa je bil gonilna moč Yamahe. Ne vem, kako bo z ekipo brez njega. To me je skrbelo." Rossi si želi, da bi mu Yamaha dovolila prvi nastop z Ducatijem že dan po zadnji letošnji dirki na testiranjih v Valencii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.