Šport
13 ogledov

Rossi zadovoljen z 2. mestom

Casey Stoner letosi, tako kot v prejšnjih treh, dirka za ekipo Ducatija. (Foto: Žurnal24 main
Prvo dirko letošnje sezone razreda MotoGP v Katarju bo s prvega startnega mesta začel Casey Stoner. Na drugem mestu je kvalifikacije končal aktulani svetovni prvak Valentino Rossi.

Avstralec Casey Stoner (Ducati) bo nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva v Dohi začel z najboljšega stratnega mesta. Stoner je na kvalifikacijah elitnega razreda MotoGP ugnal branilca naslova Italijana Valentina Rossija (Yamaha) in njegovega moštvenega sotekmovalca Španca Jorgeja Lorenza.

Na dirki razreda MotoGP - na prizorišču v Dohi se bodo po tradiciji zadnjih sezon na uvodni preizkušnji vozniki pomerili ponoči pod umetno svetlobo - se bodo na startu za najhitrejšo trojico zvrstili še Francoz Randy de Puniet (Honda) ter Italijana Loris Capirossi (Suzuki) in Andrea Dovizioso (Honda).

"Na začetek sezone smo veliko bolje pripravljeni kot pretekla leta. V tem trenutku sem zelo zadovoljen, motor mi služi zelo dobro, kmalu pa bomo videli, če bo hiter tudi na drugih dirkališčih," je novinarjem razlagal Casey Stoner.

Devetkratni svetovni prvak, Valentino Rossi pa je med drugim povedal:  "Proti koncu treninga, ko sem vozil na trdih pnevmatikah ter z nastavitvami za dirko, sem bil zelo hiter. Jutri bo težko držati korak s Caseyem, toda ne zaostajamo veliko, zato je drugo mesto dobro izhodišče."

V najšibkejšem razredu do 125 ccm so prve tri startne položaje zasedli Španci Marc Marquez (Derbi), Pol Espargaro (Derbi) in Nicolas Terol (Aprilia).

Katar, MotoGP, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Avs/ Ducati ) 1;55:007
2. Valentino Rossi (Ita/ Yamaha) + 0,355
3. Jorge Lorenzo (Špa/ Yamaha) + 0,513
4. Randy De Puniet (Fra/ Honda) + 0,824
5. Loris Capirossi (Ita/ Suzuki) + 0,892

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.