Šport
17 ogledov

Rossija bo zamenjal Jošikava

Vataru Jošigava bo pred težko nalogo. Kaj lahko doseže? (Foto: fiatyamaha.it) Žurnal24 main
Niti Colin Edwards niti Ben Spies iz poltovarniške Yamahine ekipe ne bosta v tovarniški zamenjala poškodovanega Valentina Rossija. Japonski šefi so izbrali svojega testnega dirkača Vataruja Jošikavo.
Valentino Rossi ni edini manjkajoči v MotoGP-ju. Japonec Hiroši Aojama (Interwetten Honda) bo zaradi poškodbe hrbta izpustil vsaj dve dirki in tako ga bo zamenjal Hondin testni dirkač Kousuke Akijoši. 25-letnik je s Suzukijem v minulih sezonah odpeljal štiri dirke v MotoGP-ju, a brez vidnejšega rezultata.

Želje navijačev, da bi Valentina Rossija, ki si je na treningu za VN Italije zlomil nogo in ne bo dirkal do konca poletja, zamenjal eden od dvojice Yamahinih dirkačev moštva Tech 3, se niso uresničile. Po pričakovanjih so vodilni možje Yamahe izbrali svojega testnega dirkača Vataruja Jošikavo. Gre za 41-letnega dvakratnega japonskega prvaka v Superbiku (iz sezon 1994 in 1999), ki je na svetovnem prvenstvu odpeljal eno samo dirko – na dirki v Motegiju leta 2002 je bil 12. Japonec še ne bo nastopil ta konec tedna, ko sledi VN Nizozemske v rojstnem kraju motociklizma Assnu, temveč na prvi julijski dirki za VN Katalonije v Barceloni. "Pričakujemo, da bo Jošikava odpeljal tri dirke, potem pa bo že več jasno o datumu Rossijeve vrnitve," je zapisano v sporočilu za javnost Fiat Yamahe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.