Šport
20 ogledov

Rossijev naslednik prvič na polu

Američan je na prvem startnem položaju v dirkaški ameriški meki. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Američan Ben Spies, ki bo v prihodnji sezoni na tovarniški Fiat Yamahi zamenjal Valentina Rossija, je na kvalifikacijah za VN Indianapolisa v razredu MotoGP osvojil svoj prvi najboljši startni položaj.

Dirkači v razredu MotoGP so v Indianapolisu opravili s kvalifikacijami, pred nedeljsko dirko pa si je prvi startni položaj privozil Američan Ben Spies (Yamaha Tech 3). To je njegov prvi pole position v karieri, dosegel pa ga je le dan zatem, ko so objavili, da se bo v prihodnji sezoni preselil v tovarniško yamahino ekipo. "Čisto sem iz sebe. To je moj prvi pole in dosegel sem ga pred ameriškimi navijači v Indyju," je z velikim nasmehom pripovedoval Spies. "Nekaj neverjetnega je, da bova dva Američana v prvi startni vrsti. Upam, da bova to lahko ponovila na nedeljski dirki."

Drugi čas je dosegel Španec Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), tretjega Američan Nicky Hayden (Ducati), četrti pa je bil Italijan Andrea Dovizioso (Repsol Honda). Povratnik po poškodbi in rekorder po številu naslovov svetovnega prvaka Italijan Valentino Rossi (Fiat Yamaha) je dosegel sedmi čas. "Dal sem svoj maksimum, a Benov čas je bil neverjeten in tako nisem imel možnosti za pole," je priznal vodilni v seštevku Lorenzo.

VN Indinapolisa, kvalifikacije (startna mesta):

1. Ben Spies (Tech 3 Yamaha)
2. Jorge Lorenzo  (Fiat Yamaha)
3. Nicky Hayden (Ducati)

4. Andrea Dovizioso (Repsol Honda)
5. Dani Pedrosa (Repsol Honda)
6. Casey Stoner (Ducati)
7. Valentino Rossi (Fiat Yamaha)
8. Marco Simoncelli (Gresini Honda)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.