Šport
19 ogledov

Rossiju ni mar, kaj bo storil Lorenzo

jorge lorenzo valentino rossi EPA
Valentino Rossi je na prizorišču tretje letošnje dirke prvenstva motoGP dejal, da ni pomembno, kdo bo njegov moštveni kolegi v ekipi Movistar Yamaha za sezono 2017.

Valentino ''The Doctor'' Rossi, sedemkratni svetovni prvak najmočnejšega motociklističnega razreda, si ne beli glave s tem, kje bo kariero nadaljeval Jorge Lorenzo.

Aktualni svetovni prvak naj bi se po koncu letošnje sezone preselil k Ducatiju, med najresnejšimi kandidati za njegovo mesto pa naj bi bil dirkač Suzukija Maverick Vinales''Kar se mene tiče, ni nobenega problema. Ne bo velike razlike, ali Lorenzo ostane ali pride Vinales. Ali Iannone. Ali Pedrosa. Res je, da bo Vinales težak nasprotnik, saj je zelo mlad in talentiran. Mislim, da bo postal eden najboljših dirkačev v motoGP,'' je povedal Italijan.

''Vinales je dokazal, da lahko dirka z najboljšimi. Suzuki je bil z njim zelo močan na treh različnih dirkališčih. Izgleda, da so naredili velik napredek. Obenem pa je tudi res, da je Vinales hitrejši kot Espargaro, kar pomeni, da je našel način za vožnjo na robu zmogljivosti motocikla,'' je dodal Rossi, ki je na drugem prostem treningu v Austinu zabeležil šesti čas.

Oba prosta treninga je prepričljivo dobil Marc Márquez, ki se na tem prizorišče odlično počuti. Dvakratni svetovni prvak bo namreč v nedeljo napadal že četrto zaporedno zmago na dirkališču v Teksasu.

Po dveh dirkah v skupnem seštevku vodi Márquez, ki ima osem točk prednosti pred Rossijem. Branilec naslova Lorenzo, ki je v Argentini odstopil, je četrti (25 točk), na tretje mesto pa se je povzpel Dani Pedrosa (27).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.