Šport
9 ogledov

Rossiju Valencia ni usojena

Dani Pedrosa si je priboril še četrti najboljši štartni položaj v tej sezoni. Žurnal24 main
Hondin dirkač Dani Pedrosa je dobil kvalifikacijski trening pred zadnjo dirko sezone v Valencii. Drugo mesto je zasedel novi svetovni prvak v moto GP Casey Stoner (Ducati), tretje pa Nicky Hayden (Honda).

Domačin Dani Pedrosa (honda) si je danes privozil že svoj četrti najboljši izhodiščni položaj v sezoni. Drugo mesto je pripadlo Avstralcu Caseyju Stonerju na ducatiju, ki je tako samo še potrdil popolno prevlado v letošnji sezoni. Očitno pa se na španskih cestah odlično znajde tudi Američan Nicky Hayden, ki bo jutrišnjo, dobrih 120 kilometrov dolgo dirko začel s tretjega štatnega položaja. Lani je Hayden prav tu osvojil naslov svetovnega prvaka, ko je izkoristil napako Valentina Rossija. Letos pa bo prav v Valencii ta naslov prepustiti mlademu Stonerju.

Valentino Rossi si je ob padcu poškodoval roko. © AFP

 
Če je dirka pisana na kožo Haydnu, tega zagotovo ne moremo trditi za petkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija. Kot že rečeno, je lani prav na tej progi zaradi napake izgubil vse možnosti za osvojitev svetovnega prvenstva. Letos se za naslov sicer ne more več potegovati, vendar je njegov jutrišnji nastop še pod vprašjem, saj je na današnjih kvalifikacijah grdo padel in si hudo poškodoval desno roko.

Italijan je že v prvem ovinku izgubil nadzor nad svojo yamaho , tako da se padcu ni mogel več izgoniti. Osemindvajsetletnik se je sicer hitro pobral, vendar se je takoj videlo, da z njegovo roko ni vse v redu. To je potrdil tudi zdravnik, ki je po temeljitem pregledu ugotovil, da je Rossijeva roka zlomljena kar na treh mestih. "Takoj sem se zavedel, za kaj gre," je povedal Rossi in nadaljeval: "Vse ostalo je 'na mestu', vseeno pa še ne vem, če bom jutri lahko nastopil. V naslednjih urah se bom odločil, če je sploh vredno nadaljevati, saj se za naslov svetovnega prvaka ne morem več potegovati. Vseakor pa v Valencii nimam sreče.“ V kolikor bo Italijan nastopil, bo moral štartati šele s 17. mesta, če pa želi ohraniti drugo mesto v skupnem seštevku letošnjega točkovanja, mora osvojiti vsaj eno točko.

V razredu do 250 ccm se bo s prvega štatnega položaja pognal še en domačin Lorenzo , ki je s svojo aprilio prehitel hondina voznika Takahashija in Aoyamo . V najšibkejšem razredu pa je bil najhitrejši Italijan Talmacsi pred Špancema Faubelom in Gadeo .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.