Šport
18 ogledov

Rua zrušil Machido, neumnost Semtexa

Paul Daley (desno) je tokrat naletel na premočnega nasprotnika. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Nedeljski UFC 113 Machida vs. Shogun 2 sta zaznamovala Mauricio Shogun Rua, ki je v glavni borbi večera že v prvi rundi knockoutiral Lyota Machido, in Paul "Semtex" Daley z nešportno potezo.

Strokovnjaki in gledalci so si po UFC 113 enotni – v nedeljskih jutranjih urah po evropskem času smo bili v Montrealu priča sijajnemu borilnemu spektaklu. Vse borbe so bile prava paša za oči ljubiteljev mešanih borilnih veščin. Spektakel se je začel s šestimi uvodnimi borbami, ki so več ali manj le zagrele gledalce, nato pa se je začel glavni del UFC 113 s petimi vrhunskimi dvoboji. V oktagon sta v sklopu glavnega dela prva stopila Patrick Cote in Alan Belcher. Borbe je bilo konec v drugi rundi, ko je Cote Belcherja prisilil v predajo.

Če Cote in Belcher medijsko nista najbolj zanimiva, pa je povsem drugače s Kimbom Sliceom in Mattom Mitrionejem. Nekdanji igralec ameriškega nogometa Mitrione je v nasprotju s pričakovanji (pred borbo je veljal za underdoga) povsem uničil nekdanjega uličnega pretepača Slica in mu zadal drugi poraz v karieri. Mitrione je prevladoval večji del borbe in je bil pred zmago že ob koncu prve runde, a je Slicea rešil gong, ki je označil konec. Popolnoma načeti Slice v drugi rundi ni več mogel slediti Mitrioneju in njegovim močnim udarcem, tako je bila odločitev sodnika, da prekine borbo, povsem razumljiva. Pred zadnjima borbama večera sta svoje znanje prikazala še Sam Stout in Jeremy Stephens. Po treh rundah je po sodniški odločitvi roke v znak zmagoslavja vzdignil Stephens.

Daley (znova) v WFC?
Dana White je že dal vedeti, da za Daleyja v UFC ni več prostora. V kateri organizaciji bo kariero nadaljeval Britanec, seveda še ni jasno. Lahko pa ugibamo, da bo to morda v slovenski organizaciji WFC, saj je Semtex pred odhodom v UFC zadnjo borbo oddelal v Ljubljani na WFC 8. Že v prvi rundi je premagal Juniorja Barato.

Daley se je poslovil od UFC
Od predzadnje borbe večera med Joshom Koscheckom in Paulom "Semtexom" Daleyjem so gledalci veliko pričakovali in tudi veliko dobili. Za dodaten naboj je poskrbel predsednik UFC Dana White, ki je zmagovalcu obljubil borbo s prvakom v velterski kategoriji Georgesom St. Pierrom. Borbo je po enostranski sodniški odločitvi dobil Koschek, ki je povsem zasenčil Semtexa. Britanec je pred borbo napovedoval knockout, a je bil daleč od uresničitve svojih besed. Koschek je namreč ves čas borbe nadzoroval položaj in na koncu povsem zasluženo zmagal.

Veliko več kot o samem poteku dvoboja se bo v prihodnjih dneh govorilo o kar dveh nešportnih potezah. Pod prvo je podpisan Koschek, ki je zaigral, da ga je Daley s kolenom udaril v glavo, čeprav je ta povsem zgrešil cilj. Drugo nešportno potezo, ki ne sodi v športne arene, pa si je po koncu borbe privoščil Daley. Slednji je po koncu borbe Koscheka udaril v glavo, namesto da bi mu športno ponudil roko in priznal poraz. S to potezo si je Semtex zaprl vrata UFC, saj je White že izjavil, da takih potez ne podpira ter da je Daley le še stvar preteklosti za njegovo organizacijo.

Rua zasenčil Machido
V glavni borbi večera je Mauricio Shogun Rua v povratni borbi že v prvi rundi knockoutiral prvaka v srednje težki kategoriji Lyota Machido. Rua je Machidi zadal prvi poraz v karieri. Po mnenju mnogih bi mu ga moral že ob prvem srečanju, ko je Shougon nezasluženo slavil po sodniški odločitvi. Tokrat legenda PRIDEA ni dopustila nikakršnega vprašanja o zmagovalcu. Odločilni trenutek se je zgodil po treh minutah in pol borbe, ko je Machida poskušal z napadom, a tam ga je presekal Rua s povratnim udarcem, nato pa na parterju le še dokončal delo.

UFC 113: "Machida vs. Shogun 2"

Glavni del:

Borba za naslov v srednje težki kategoriji:
Lyoto Machida : Mauricio "Shogun" Rua (KO, 1. runda)

Josh Koscheck : Paul "Semtex" Daley (sodniška odločitev)

Sam Stout : Jeremy Stephens (sodniška odločitev)

Kimbo Slice : Matt Mitrione (KO, 2. runda)

Patrick Cote : Alan Belcher (predaja, 2. runda)

Uvodni del:

Joe Doerksen : Tom Lawlor (predaja, 2. runda)

Marcus Davis : Jonathan Goulet (KO, 2. runda)

TJ Grant : Johny Hendricks (sodniška odločitev)

Joey Beltran : Tim Hague (sodniška odločitev)

Yoshiyuki Yoshida : Mike Guymon (sodniška odločitev)

Jason MacDonald : John Salter (KO, 1. runda)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.