Šport
17 ogledov

Rudarji povzročili upad igralništva

Rudarji so zasenčili tudi spletno igralništvo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Čeprav reševanje rudajev v Čilu na prvi pogled ni povezano s spletnim igralništvom, pa je imela njihova rešitev velik vpliv tudi na igralnice.

Kot so sporočile številne spletne igralnice in poker sobe, so namreč v času, ko so mediji prenašali reševanje čilskih rudarjev, močno upadle njihove številke, saj naj bi se številni igralci namesto za igro raje odločili spremljati ta edinstven dogodek. Spletne strani številnih TV-hiš in časnikov so se te dni skorajda sesule, saj naj bi jih preplavili uporabniki, ki so želeli izvedeti vse o reševanju in vseh 33 rudarjih, to pa je neposredno vplivalo na obisk prenekaterih spletnih poker sob in igralnic.

Po evidenci, ki jo vodijo nekateri statistični portali, naj bi vsak dan v povprečju spletne igralnice obiskalo okrog 25 milijonov uporabnikov. Ta številka seveda ni fiksna in je odvisna od številnih različnih okoliščin, med katere zagotovo spada tudi aktualno politično in gospodarsko dogajanje, promocijske akcije in druge zanimivosti, ki lahko prej omenjeno številko povečajo ali pa tudi precej zmanjšajo.

Prav slednje se je zgodilo med reševanjem čilskih rudarjev, saj so igralnice kot po tekočem traku občutile pomanjkanje igralcev, ki je pri nekaterih znašalo celo več kot polovico vseh obiskovalcev. Krajši premor od igre so si ob tej priložnosti vzeli tudi številni zvezdniki, ki so ta čas raje posvetili čudežnemu reševanju ujetih rudarjev.

A če so rudarji številne igralce odvrnili od igranja, pa to ne velja za njih same, saj je bil po poročanju medijev prav poker v teh 69 dneh, ki so jih preživeli več kot 600 metov pod površjem, ena najljubših dejavnosti ujetih rudarjev.

Celotno reševanje pa je imelo poleg tega še en vpliv na igralništvo, in sicer predvsem stavništvo. Dogodek, kot je ta, in zgodba, ki jo je spisala usoda, je namreč kot nalašč za snemanje filmov, pisanje knjig in druge podobne dejavnosti in tako so številne stavnice že začele ponujati stave o tem, kdaj naj bi bil posnet film po zgodbi teh rudarjev in kdo naj bi ga režiral.

Stavnica PaddyPower je tako že pred dnevi začela ponujati stavo o morebitnem režiserju filma o čilskih rudarjih, glede na trenutne kvote pa naj bi imel največ možnosti za to Paul Greengrass, ki je med drugim režiral filme, kot so Krvava nedelja, United 93 in Bournov ultimat, medtem ko so nekateri drugi favoriti za ta projekt tudi Steven Spielberg, James Cameron, David Fincher in Clint Eastwood.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.