Šport
36 ogledov

Ruhpolding slavi, zlato domačinkam

Neuner Gössner Gossner Goessner štafeta 4x6 kilometrov Ruhpolding EPA
Biatlonke so se na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu danes pomerile v štafeti. Zmagale so Nemke Tina Bachmann, Magdalena Neuner, Miriam Gössner in Andrea Henkel ter tako ubranile lansko zmago. Srebro so osvojile Francozinje, bron pa Norvežanke, za katere je v zadnji predaji neposreden dvoboj z Belorusinjo Darjo Domračevo dobila Tora Berger.

Okrog 28.000 gledalcev v Ruhpoldingu je bučno proslavilo domačo zmago in že četrto kolajno z letošnjega prvenstva za 25-letno Magdaleno Neuner, ki jo v nedeljo čaka zadnja tekma na svetovnih prvenstvih v karieri.

Slovenija ženske štafete nima, zato pa je Teja Gregorin pred nedeljsko tekmo s skupinskim startom dobila dodaten dan odmora. Za moško nedeljsko tekmo sta prijavljena tudi Klemen Bauer in novopečeni svetovni prvak Jakov Fak, a je slednji še vedno bolan in vodstvo slovenske ekipe se bo v nedeljo odločilo, ali bo sploh nastopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.