Šport
101 ogledov

Rus prizemljil Fabjana

1/61
Žurnal24 main
Glavno borbo večera na WFC 12 je na žalost polne dvorane Tivoli v Ljubljani dobil Rus Aleksander Stetcurenko, ki je v drugi rundi po seriji udarcev z rokama prizemljil Mirana Fabjana.
Žurnal24 prinesel srečo Stetcurenku
Rusi s Stetcurenkom na čelu so v slovensko prestolnico prišli v četrtek, kjer je bila tudi ekipa Žurnala24 in z njim opravila krajši intervju. Rus je po borbi v smehu dejal, da mu je ravno pogovor z našo medijsko hišo prinesel srečo: "Da, hvala. To je bilo glavno (smeh). Če boste prišli v Rusijo in hodili z menoj na borbe po svetu, vam lahko vedno dam intervju. Tudi sicer jih nikoli ne odklanjam, če le niso predolgi."

Miran Fabjan je bil pred WFC 12: "Proteini.si Showtime" v življenjski formi, vendar to ni bilo dovolj za izjemnega Rusa Aleksandra Stetcurenka (K-1). Ob Fabjanu so v ring stopili še trije Slovenci. Raper Denis Chorchyp je v prvi profesionalni rundi izgubil proti Hrvatu Darianu Paladinu (K-1). Veliko bolje je šlo Boru Bratovžu in Roku Štruclu. Playbor je v prvi rundi odpihnil Italijana Marca Valleia. Težkaš iz Črnomlja je na svojem debiju na WFC z nokavtom premagal kar 11 let starejšega Srba Lazarja Tomića (K-1). Od ostalih petih borb se je le ena končala po sodniški odločitvi. NE SPREGLEJTE GALERIJE IN ZAKLJUČKA BORBE MED FABJANOM IN STETCURENKOM V VIDEU.

Stetcurenko v drugi rundi nokavtiral Fabjana
Fabjan se je v prvi rundi odlično boril in bil za odtenek boljši od gosta iz mrzle Rusije, ki je v drugi rundi hitro dokazal, zakaj ima v svoji karieri prek 120 zmag in le pet porazov. Primorec je ohrabren z odlično prvo rundo krenil nekoliko pogumneje in s tem naredil smrtno napako. Že po nekaj sekundah druge runde je nerazumljivo spustil gard in s tem nasprotniku kar sam odprl vrata do zmage. Stetcurenko je darilo seveda sprejel z odprtimi rokami in z odlično merjenimi udarci z rokama začel mleti Fabjana, ki je borbo končal na trdih tleh WFC-ringa.

"Že ko me je v prvi rundi dvakrat zadel v rokavice, sem vedel, da bo Miran padel, če ne bo zaščite, in v drugi rundi je ni bilo," se je ključne napake zavedal Fabjan. "Jezen sem sam nase. Ne vem, kaj sem počel v drugi rundi," je še dejal slovenski Rocky in nadaljeval: "Nenadoma sem mislil, da sem dovolj dober, da gremo lahko z njim v izmenjave. Roke bi moral držati gor in tudi v drugi rundi delati tako kot v prvi." Fabjan je sicer pred borbo opozarjal, da je Rus odličen boksar, na koncu pa ga je Stetcurenko ravno po zaslugi boksa spravil na tla. "Če bi delal tako kot v prvi rundi, bi lahko zmagal. A tu je ta če. Zdaj nima smisla govoriti, bil je boljši," je Fabjan športno priznal poraz in dokazal, da ni prepotenten mladenič, kot menijo nekateri. Petindvajsetletnik upa, da bo v prihodnje dobil priložnost, da se "Aleksandru Velikemu" oddolži za poraz. "Želim, da bo takrat izid drugačen." Kljub trdemu pristanku na realna tla po osmih zaporednih zmagah pa je Fabjan že nekaj minut po porazu koval nove načrte: "Boli. Če zdaj pomislim, mi gre na jok. Res sem razočaran, toda treba se je vrniti v telovadnico in naprej trenirati ter poskrbeti, da bo to razočaranje minilo, in se vrniti še močnejši."

"Upam, da ne bo končal kariere"
Po koncu borbe je za zurnal24.si spregovoril tudi veliki veliki zmagovalec glavne borbe večera: "Lahkih dvobojev ni. Vedno se je treba potruditi. Miran Fabjan bo potreboval še nekaj več treninga. Upam, da ga ta poraz ne bo pahnil v konec kariere. Športnikov, ki ne bi izgubljali, ni. Porazi morajo spodbujati napredek – boljši trening in odpravljanje napak, ki jih imamo vsi. Veliko energije, dela in časa je treba za uspeh." Kljub zmagi pa Stetcurenko ni bil povsem zadovoljen s svojo predstavo: "Na začetku mi ni nič uspevalo. Precej časa pet ali šest rund potrebujem, da se ogrejem, začutim borbo. Na začetku sem naredil precej odvečnih gibov. Dejstvo je, da ta borba ne spada med moje najboljše, malce me boli tudi noga. Moram biti še bolj zbran."

"The Hun" močnejši od Hrvata
Predzadnjo borbo večera po pravilih MMA v težki kategoriji med Avstrijcem Nandorjem Guleminom in nadarjenim Hrvatom Aljinom Ahmićem je dobil prvi. "The Hun" je Ahmiću tako zadal prvi profesionalni poraz na sedmi borbi. V najboljši borbi večera je Hrvat Igor Jurković šele po dodatni, četrti rundi premagal Rusa Vladimirja Mineeva. Avstrijec Markus Di Gallo je šele v tretji rundi opravil z Josifom Al Saidom iz Jordanije. V prvi borbi je Turek Ertan Balaban, veliki prijatelj našega košarkarja Boštjana Nachbarja, hitro premagal Albanca Jetmirja Emrulija. Srb Dušan Džakić pa je kar nekoliko presenetljivo že v prvi rundi opravil s Čečenom Tamerlanom Burujevim.

Različna debija Chorchypa in Štrucla
Po dveh povprečnih borbah je dvorana Tivoli prvič završala, ko je uradni napadalec napovedal borbo med Srbom Lazarjem Tomićem in Slovencem Rokom Štruclom. Slednji se je na WFC boril prvič in verjetno ne zadnjič, saj je proti izkušenejšemu nasprotniku dokazal, da se razvija v odličnega borca. V prvi rundi je nasprotnika predvsem tipal, v drugi pa napadel in eden od njegovih udarcev z roko je hitro zadel tarčo (beri Tomićev obraz), kar je bilo dovolj za novo zmago Štrucla. "Muamer Tufekčić (s Tomićem se je boril na WFC 10, op. p.) mi je dejal, da je Lazar zelo nevaren v prvi rundi, tako da sem bil malce previdnejši, nato pa sem hitro zaključil delo. Zelo sem vesel. Najbolj pa me veseli, da sem tokrat veliko delal z rokami, saj sem v preteklosti zmagoval predvsem po zaslugi udarcev z nogami," je v zadovoljen dejal Rok. No, njegov trener iz Scorpion Gyma iz Novega mesta Iztok Vorkapič je kljub dobri borbi našel nekaj pomanjkljivosti: "Saj veste, vedno hočem več." Sodeč po izjavi po dvoboju pa Srb slabo prenaša poraze. "Rok je imel več sreče in to je to. V težki kategoriji pač odloča en udarec." Veliko slabše je šlo na prvencu v WFC-ringu raperju Chorchypu, ki ga je zdelala predvsem trema. Dariana Paladina je v prvi rundi dobro zadeval predvsem z nogami, nato pa je Hrvat izkoristil nekoliko več izkušenj in Kranjskogorčanu dal vedeti, da ga čaka še kar nekaj dela. "Zdi se mi, da me je bolj izmučil adrenalin kot pa njegovi udarci, ker sploh nisem čutil njegovega udarca. Čutil sem, da bi ga lahko premagal, in to me najbolj jezi. Kljub temu pa sem dosegel zmago, saj sem se predstavil kot borec in stopil v ring. Zagotovo me niste zadnjič videli v ringu, toda naslednjič bom boljši," je še vedno poln adrenalina v slačilnici dejal Chorchyp, ki v kratkem načrtuje izdajo prvega samostojnega albuma Pot samuraja.

Bratovž odpihnil "makaronarja"
V šesti borbi večera je Bor Bratovž v prvi rundi dobesedno pometel z Italijanom Marcom Valleiem. Domžalčan je potrdil odlično pripravljenost in tako je bilo le vprašanje časa, kdaj bo slavil svojo drugo zmago na WFC. "Nisem pričakoval tako hitrega konca. Jaz sem želel, da bo boj trajal vsaj dve rundi, da dobim nekaj občutka. Že od samega začetka govorim, da gremo naprej stopničko za stopničko, in zdaj menim, da smo pripravljeni, da prestopimo kar dve. Izplačale so se tudi vse ure treninga, tudi psihično sem bil veliko boljši kot zadnjič. Več bo borb in bolje bo," je po zmagi povedal Bratovž, ki je izpostavil tudi uspešen sparing z veliko težjimi partnerji od sebe, kar mu prinaša še dodatno prednost pred nasprotniki v svoji kategoriji.

WF
C 12: "Proteini.si Showtime":


1. borba – MMA 3 × 5 minut:

Ertan Balaban (Turčija) : Jetmir Emruli (Albanija)
Balaban s tehničnim nokavtom v prvi rundi.

2. borba – MMA 3 × 5 minut:
Dušan Džakić (Srbija) : Tamerlan Burujev (Čečenija)
Džakić s tehničnim nokavtom v prvi rundi.

3. borba – K-1 3 × 3 minute:
Rok Štrucl (Slovenija) : Lazar Tomić (Srbija)
Štrucl z nokavtom v drugi rundi.

4. borba – MMA 3 × 5 minut:
Markus Di Gallo (Avstrija) : Josif Al Said (Jordanija)
Di Gallo s tehničnim nokavtom v tretji rundi.

5. borba – K-1 3 × 3 minute:
Igor Jurković (Hrvaška) : Vladimir Mineev (Rusija)
Jurković po sodniški odločitvi (odločala je dodatna, četrta runda).

6. borba – MMA 3 × 5 minut:

Bor Bratovž (Slovenija) : Marco Vallei (Italija)       
Bratovž s tehničnim nokavtom v prvi rundi.

7. borba – K-1 3 × 3 minute:
Denis Chorchyp (Slovenija) : Darian Paladin (Hrvaška)
Paladin s tehničnim nokavtom v drugi rundi.

8. borba – MMA 3 × 5 minut:
Nandor Guelmino (Avstrija) : Ajlin Ahmić (Hrvaška)
Guelmino s tehničnim nokavtom v drugi rundi.

9. borba – K-1 3 × 3 minute:
Miran Fabjan (Slovenija) : Aleksander Stetcurenko (Rusija)
Stetcurenko z nokavtom v drugi rundi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.