Šport
31 ogledov

Ruse bo okrepil tudi Ovečkin

Aleksander Ovečkin bo na SP eno najmočnejših ruskih orožji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ruska hokejska reprezentanca bo zaključek svetovnega prvenstva elitne divizije odigrala tudi z Aleksandrom Ovečkinom in Aleksandrom Seminom, ki sta z Washingtonom ipadla iz končnice lige NHL. Zbornaja komanda sicer po šestih kolih še ne pozna poraza.

V odločilnem tednu svetovnega prvenstva elitne skupine na Finskem in Švedskem bodo Rusi lahko računali na dodatne moči. V reprezentančni kader so danes povabili svoja zvezdnika iz lige NHL moštva Washingtion Capitals Aleksandra Ovečkina in Aleksandra Semina.

Predsednik ruske hokejske zveze Vladislav Tretjak je potrdil, da so oba napadalca povabili v rusko reprezentanco. Zdaj Rusi urejajo še vse formalnosti glede zavarovalnine z njunim klubom iz Washingtoina, v Skandinaviji pa ju pričakujejo v sredo.

Washington Capitals so se v soboto poslovili od končnice NHL, potem ko jih je v sedmi tekmi konferenčnega polfinala premagala ekipa New York Rangers.

Za Ovečkina bo nastop na SP osmi, z rusko ekipo ima štiri kolajne (zlato iz 2008, srebrno 2010 ter bronasti 2005 in 2007). Nastopil je tudi lani v Bratislavi, a ni dosegel niti ene točke. Semin je doslej nastopil na petih SP in ima tri kolajne (2008, 2010 in 2005).

Rusom gre na tem SP sicer odlično od rok tudi brez Ovečkina: po šestih kolih imajo vseh 18 točk, danes so v derbiju premagali Češko z 2:0.

Polom Fincev in Nemcev

V nedeljo sta na SP dve reprezentanci doživeli boleča poraza. Domače svetovne prvake Fince je s 5:0 odpravila reprezentanca ZDA, medtem ko so Nemci v boju za četrtfinale doživeli pravi polom in z Norveško izgubili s 4:12. Svetovni prvaki so po dobrem začetku SP doživeli že dva poraza. Najprej so jih premagali Kanadčani, danes pa še druga severnoameriška reprezentanca. Na koncu so domači proti ZDA morali petkrat po plošček v svojo mrežo. V derbiju skupine v Stockholmu so Rusi še enkrat pokazali zobe. Po šestih krogih so edina ekipa s stoodstotnim izkupičkom, za 18. točko sta danes v polno proti Češki zadela Aleksander Perežogin že v prvi minuti, Jevgenij Malkin pa je zadel že sedmič na tem SP. Nemci so s porazom zapravili vse možnosti za četrtfinale. Že začetek ni bil najboljši, saj je Norveška po prvi tretjini vodila s 3:0, v nadaljevanju pa so Skandinavcu uprizorili pravo učno uro hokeja in vodili že z 9:0 v 37. minuti. V zadnjih 23 so Nemci le nekoliko popravili klavrn vtis, vseeno pa doživeli ponižujoč poraz z devetimi goli razlike. Precej manj golov je bilo na tekmi Slovaška - Švica. Za prvo je edini gol na tekmi dosegel Tomaš Tatar že v prvi tretjini, Švicarji pa so po četrtem porazu zdaj dokončno ostali brez možnosti za četrtfinale. Ta je teoretično dosegljiv Franciji, če bo do konca SP premagala tako Belorusijo kot Slovaško.

Svetovno prvenstvo elitne divizije:

Skupina A (Helsinki):

Finska : ZDA 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Švica : Slovaška 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)












Skupina B (Stockholm):


Rusija : Češka 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Nemčija : Norveška 4:12 (0:3, 1:6, 3:3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.