Šport
69 ogledov

Rusi čakajo na Slovence

sp v rokometu makedonija nemčija EPA
Znani so prvi štirje udeleženci četrtfinala svetovnega prvenstva v Španiji. Prvo stopničko izločilnih bojev so danes preskočile Nemčija, Rusija, Danska in Francija.

Na današnji prvi tekmi so Nemci odločilen zadetek dosegli za vodstvo z 18:16, v zadnjem delu tekme pa nato brez težav nadzorovali Makedonce in si priigrali četrtfinale. Stefan Kneer s petimi goli je bil najboljši strelec Nemčije. Slednja je dosegla peto zmago na prvenstvu, v četrtfinalu pa jo čaka zmagovalec obračuna med gostitelji in Srbi.

sp v rokometu makedonija nemčija verginsko sonce sunce | Avtor: EPA EPA
Tekma med Rusijo in Brazilijo je bila razburljiva do konca. Rusi so zapravili zgodnje vodstvo, nato je imela večji del tekme ena od ekip le gol prednosti, vseeno pa so imeli pred zadnjo minuto Rusi dva gola naskoka. Brazilci so se sicer približali le na 26:27, imeli na voljo še zadnji napad, vendar je ostalo pri zmagi Rusije. Slednjo je reševal predvsem Sergej Harbok, saj je dosegel kar 11 golov. Rusija bo tekmeca v četrtfinalu dobila po ponedeljkovem dvoboju med Slovenijo in Egiptom.

Danci so odpor Tunizije strli po 20. minuti tekme. Do takrat so Afričani vodili, tudi za štiri gole, nato pa je začel delovati danski stroj in razlika je skokovito naraščala. Ob polčasu so Skandinavci vodili za pet, sredi drugega polčasa povečali naskok na +12 (26:14), tako da je bil zmagovalec odločen že v 45. minuti, Tunizija pa je na koncu zgolj ublažila poraz. Za zmagovalce je Nikolaj Markussen dosegel šest golov. Dance čaka v četrtfinalu boljši iz tekme Madžarska - Poljska.

Dvoboj med Francijo in Islandijo je bil dolgo izenačen. Ko so Francozi v 50. minuti povedli s 26:23, se je četrtfinale zdel blizu, a so se njihovi tekmeci še vrnili v igro in izenačili na 26:26. V zadnjih minutah pa je bila boljša Francija, ki je povedla z 29:27 in si priborila nadaljevanje SP. Samuel Honrubia pri zmagovalcih in Thorir Olafsson pri poražencih sta dosegla po sedem golov. Francozi se bodo pomerili z boljšim s tekme Hrvaška - Belorusija.

SP v rokometu, osmina finala:

Nemčija : Makedonija 28:23 (13:9)
Kneer 5, Wiencek in Schmidt po 4; K. Lazarov 8.

Islandija : Francija 28:30 (14:15)
Olafsson 7; Honrubia 7, Guigou 6.

Brazilija : Rusija 26:27 (14:14)
Ribeiro in Teixeira po 6; Gorbok 11, Dibirov in Igropulo po 5.

Danska : Tunizija 30:23 (16:11)
Markussen 6, Eggert 5; Boughanmi 5.

Ponedeljek ob 19.00
Slovenija - Egipt (Barcelona)
Srbija - Španija (Zaragoza)

Ponedeljek ob 21.30
Madžarska - Poljska (Barcelona)
Hrvaška - Belorusija (Zaragoza)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.