Šport
22 ogledov

Rusi se ne bodo predali brez boja

rusija olimpijske igre wada Epa
Ruska protidopinška organizacija bo pravico iskala na Casu-

Ruska protidopinška agencija (Rusada) se bo na Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani v naslednjih 10 do 14 dnevih pritožila na odločitev Svetovne protodošpinške organizacije (Wada), ki je prepovedala nastope pod rusko zastavo športnikom te države na velikih tekmovanjih in tudi njihovo organizacijo v Rusiji.

Pričakovano odločitev o pritožbi je sporočil predsednik nadzornega odbora Rusade Alexander Ivljev, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Ivljev je dejal, da se ne strinjajo in nasprotujejo odločitvi Wade, ker je ta v nasprotju z olimpijsko listino.

Wada je zaradi s strani države podprtega dopinškega sistema in manipulacij v ruskem laboratoriju, slednje se naj bi dogajalo še v začetku letošnjega leta, 9. decembra prepovedala udeležbo Rusije na velikih športnih tekmovanjih v naslednjih štirih letih.

To po pomeni tudi na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020 in zimskih olimpijskih igrah v Pekingu 2022, na paraolimpijskih tekmovanjih, ter svetovnih prvenstvih, tudi v nogometu v Katarju 2022.

Ruski športniki bodo sicer lahko nastopali še naprej, vendar brez državnih obeležij in pod nevtralno zastavo. Kot pogoj bodo morali dokazati, da ne sodelujejo v sistemu, ki ga podpira ruska država.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.