Šport
23 ogledov

Rusi sto dni do iger počastili s predstavitvijo

Soči olimpijske igre sto dni MOK uniforme predstavitev
1/6
EPA
Obisk predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomasa Bacha in predstavitev uniform prostovoljcev sta počastila okroglih sto dni, ki nas še loči od olimpijskih iger.

Thomas Bach je v Sočiju pozdravil prostovoljce, ki bodo pod budnim nadzorom njegovega MOK pomagali izpeljati največji športni dogodek v zgodovini samostojne Rusije.

Predstavniki vladajoče politične strukture so zelo optimistični, čeprav je tudi sto dni pred slovesnim odprtjem priprave na zimske olimpijske igre očrnilo kar nekaj škandalov. Predsednik Vladimir Putin si je skupaj z Bachom zadnje dni ogledoval prizorišča, Bach pa je bil tudi na sredini slovesni prireditvi ob točno stotih dneh, ki Rusijo še ločijo od začetka iger.

Že zdaj videti izjemno

Organizatorji so predstavili tudi nove uniforme za osebje in prostovoljce, Ruska centralna banka pa je izdala posebne olimpijske bankovce za sto rubljev, na katerih je deskar na snegu v skoku v Olimpijskem parku.

Bach, ki se je v torek srečal s Putinom, je dejal, da "je do OI še sto dni, olimpijska prizorišča pa so že zdaj videti izjemno". "Prepričan sem, da bodo udeleženci OI domov odšli z nepozabnimi spomini," je pristavil Bach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.