Šport
24 ogledov

Rusija pred izključitvijo z Eura 2016

huligani euro 2016 EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je ruski reprezentanci izrekla pogojno izključitev z Eura 2016, če se bodo navijaški incidenti še nadaljevali. Rusija bo prav tako morala plačati kazen v višini 150.000 evrov.

Ruska nogometna zveza je s strani evropske krovne organizacije prejela zadnje opozorilo pred izključitvijo z Eura 2016. Uefa se je tako odločila po neredih, ki so jih po v Marseillu povzročili samooklicani najnevarnejši huligani v Evropi.

Rusija bo ne glede na razplet v prihajajočih dneh morala plačati kazen v višini 150.000 evrov, medtem ko bo izključitev stopila v veljavo, če se na katerem od preostalih obračunov ponovijo dogodki s tekme z Anglijo.

Francoske oblasti so prav tako deportirale 29 ruskih navijačev, ki so bili vpleteni v nerede pred, med in po tekmi v Marseillu. Uefina grožnja se nanaša le na dogajanje znotraj stadiona, kjer so pristojni njeni disciplinski organi.

Del krivde na strani prirediteljev

Francoske oblasti so po hudih izgredih po sobotni tekmi med Anglijo in Rusijo (1:1), ko so najbolj zagrizeni privrženci ruske izbrane vrste na tribunah stadiona Velodrome v Marseillu napadli angleške navijače, sprožila disciplinski postopek. Tik pred koncem tekme so ruski navijači napadli angleške in nekateri med njimi so morali zbežati kar v notranji del stadiona.

Del krivde gre pripisati tudi slabemu predvidevanju organizatorjev oziroma policije, ki ni fizično ločila privržencev dveh reprezentanc, tako da so se lahko najbolj srboriti neovirano sprehodili do svojih navijaških tekmecev.

Pod drobnogledom Uefe so se znašli tudi angleški navijači, ki so bili v četrtek in petek pred tekmo v Marseillu udeleženi v številne pretepe. Uefa je tudi Angležem zagrozila z izključitvijo s turnirja.

Komentarjev 1
  • principiumnovum 13:56 14.junij 2016.

    Ne podpiram nasilja, ampak teh angleških huliganov mi pa res ni škoda. Niti eden se mi ne smili, če so jih Rusi nabunkali. Angleški huligani stalno povzročajo probleme. Pijejo in razbijajo. Spomnim se pred kratkim, ko so pijančevali v centru ...prikaži več Ljubljane in je eden od pijanih angleških navijačev zinil v novinarkino kamero, da so slovencem prišli pofukat žene in jim izpit vso pivo. Imeli so srečo, da so naši vrli slovenceljski moški takrat bili povečini v Drogerimarktih, na gej paradah, v solarijih, doma pazili otroke, bili pri svojih mamicah ali pa na pedikuri, ker če bi jih slišali bi jih premikastili še bolj kot so jih Rusi.