Šport
42 ogledov

Rusinja pri odrivu ''izgubila'' levo nogo

Nadezhda Bazhina EPA
Šestkratni evropski prvakinji Nadezhdi Bazhini se je olimpijski nastop povsem ponesrečil. Za skok v vodo je prejela 0,0 točke.

Nadezhda Bazhina  | Avtor: Youtube Youtube
Nadezhda Bazhina je večkratna evropska prvakinja tako v posamični kot v ekipni konkurenci, kljub izjemnemu renomeju pa si je v Rio de Janeiru privoščila napako pri skoku v vodo z višine treh metrov. Rusinja je pred tem prikazala štiri solidne skoke, peti pa ji je odnesel nastop v polfinalu tekmovanja.

Težave so se začele že pri odskoku z deske, vendar je Bazhina kljub temu naredila nekaj obratov, preden je s hrbtom treščila v vodo.

''Zgodilo se je to, da je Bazhina z eno nogo pristala na deski, drugo pa ji je odneslo, kar je okrnilo njen odriv. Ni imela višine. To pa je nesrečno,'' je dogodek pospremil komentator BBC.

Bazhina, ki je za svoj nastop prejela 0,0 točke, pa ni prva udeleženka olimpijskih iger, ki je klavrno opravila s svojim nastopom. Pred štirimi leti v Londonu je nekaj podobnega doživel Stephan Feck, ki se je po pristanku na hrbet prav tako moral sprijazniti z ničlo.

Komentarjev 2