Šport
33 ogledov

Rusinje še tretjič zapored

Rusinje so še tretjič zapored postale evropske prvakinje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Rusinje so v finalu evropskega prvenstva v vaterpolu z 11:6 ugnale Grkinje in se še tretjič zapored zavihtele na vrh Evrope. Finale je sodil slovenski sodnik Boris Nargeta.

Prvi vrhunec evropskega prvenstva v vaterpolu v Zagrebu je bil ženski finale med Grkinjami in Rusinjami, ki ga je sodil Slovenec Boris Margeta. Boljše so bile Rusinje, ki so zmagale z 11:6 in se naslova evropskih prvakinj veselile še tretjič zapored. Temperatura bo vrelišče dosegla v soboto, ko bo na sporedu moški finale Hrvaška Italija.

V finalu so se bolj domače zagotovo počutile Rusinje, ki večinoma prihajajo iz Kirišija in so bolj vajene nizkih temperatur kot Grkinje. Slednje so v svojem prvem finalu na evropskih prvenstvih igrale dobro, predvsem je blestela "sidrašica" Alexandra Asimaki, ki je dala kar štiri gole, izsilila prav toliko izključitev nasprotnic ter najstrožjo kazen.

Toda Rusinje so odgovorile z bolj raznovrstno igro. Čeprav so bile skromne ob igralki več v bazenu, jim je uspelo doseči deset golov, ko so bile moči v bazenu številčno izenačene. Med strelke se je vpisalo osem ruskih igralk, kar je še dodatno zmedlo grško obrambo. To je na koncu tudi odločilo srečanje v njihovo korist.

V dopoldanskih tekmah za končne razvrstitve v moškem delu prvenstva je slovenske ljubitelje vaterpola najbolj zanimal izid srečanja za peto mesto med Nemčijo in Črno goro. Poraženci tega srečanja, pričakovano so bili to Nemci, bodo namreč v prvem kolu kvalifikacij za naslednje EP igrali v skupini skupaj s Slovenijo, Portugalsko in Bolgarijo. Nov hladen tuš so v tekmi za sedmo mesto doživeli Španci, ki so morali še enkrat priznati premoč Romunom. Na devetem mestu so prvenstvo končali Grki, ki so za konec premagali Turke.

Evropsko prvenstvo v vaterpolu, finale (Ž):

Grčija : Rusija 6:11 (1:3, 3:3, 1:2, 1:3)

Za 3. mesto:

Italija : Nizozemska 12:14 (1:5, 4:3, 3:3, 4:3).

Moški:
Za 5. mesto: Nemčija : Črna gora 6:14

Za 7. mesto: Španija : Romunija 7:8

Za 9. mesto: Grčija : Turčija 10:7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.