Šport
12 ogledov

Ruska zmaga v peti etapi

Jurij Profimov se je z zmago na peti etapi v skupnem seštevku povzpel na četrto Žurnal24 main
Zmagovalec pete etape kolesarske dirke Dauphine Libere, ki šteje tudi za točke protoura, je Rus Jurij Profimov (Bouygues Telecom). Janez Brajkovič (Astana) je bil v današnji etapi 40.
 

Dauphine Libere, 5. etapa

1. J. Profimov (Rus, Bouygues Telecom) 3:07:46
2. C. Evans (AVS, Silence-Lotto) +0:18
3. A. Valverde (ŠPA, Caisee d'Espargne) +0:18
40. J. Brajkovič (SLO, Astana) +4:00
44. M. Mugerli (SLO, Liquiags) +5:28

Jurij Profimov je na 125 kilometrov dolgi etapi med Ville-La-Grandom in Morzinom za 18 sekund ugnal Avstralca Cadela Evansa (Silence-Lotto) in Španca Alejandra Valverdeja (Caisee d'Espargne).

Nekdanji specialist za gorsko kolesarstvo Profimov se je s prestižno zmago v Alpah, ki jo je napovedal s pobegom, v skupni razvrstitvi povzpel na četrto mesto in ima 2:16 minute zaostanka za vodilnim Valverdejem. Ta je bil danes tretji in očitno mu lahko končno zmago odvzame le še Evans, ki zaostaja 37 sekund.


Valverde še naprej ostaja v rumenem. © Reuters

 

Največ je izgubil Američan Levi Leipheimer , ki zdaj za vodilnim zaostaja že minuto in pol. Američan lahko samo upa, da bo vtis popravil v sobotni, vnovič gorski, etapi med Morzinom in La Toussiurejem. Janez Brajkovič (Astana) je bil v današnji etapi 40. s štirimi minutami "zamude", Matej Mugerli (Liquigas) pa je bil 44. (+5:28). Skupno je Brajkovič na 30. mestu (+8:04), Mugerli pa na 50. (+12:50).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.