Šport
20 ogledov

Ruska zveza Šarapovi postavila ultimat

marija šarapova EPA
Najboljši ruski teniški igralki grozi, da bo ostala brez nastopa na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, če se ne bo uklonila zahtevi ruske teniške zveze.

Predsednik ruske teniške zveze Šamil Tarpišev je najboljšo rusko igralko Marijo Šarapovo opozoril, da mora igrati za rusko reprezentanco v pokalu Fed, če želi nastopiti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Šarapova je po porazu proti Sereni Williams napovedala, da v 1. krogu pokala proti Nizozemski ne bo nastopila.

"V Moskvo bom potovala, bom del ekipe, toda najbrž ne bom igrala. Želim pozdraviti poškodbo podlahtnice, to mi je zdaj najbolj važno. Najbrž nekaj časa ne bom igrala niti na turnirjih " je napovedala 28-letna Rusinja, ki pa je hitro dobila ultimat jeznega predsednika.

"Če Marija ne bo igrala proti Nizozemski in če bo Rusija ta dvoboj izgubila, se lahko poslovi od Ria. Pravila so jasna," je dejal Tarpišev.

Rusija pa bi morala dobiti dvoboj proti Nizozemski tudi brez svoje prve igralke, Svetlana Kuznjecova, Anastazija Pavljučenkova, Jekaterina Makarova so dovolj dobre igralke, da proti predstavnicam dežele tulipanov ne bi smele imeti težav.

marija šarapova | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.