Šport
30 ogledov

''Bravo, fantje. Le tako naprej''

huligani rusija anglija EPA
Ruski huligan je na spletu objavil posnetek spopadov z angleškimi navijači v Marseillu. Incidente v Franciji je podprl član ruskega parlamenta.

Evropsko nogometno prvenstvo je poleg dobrih tekem postreglo z obilico navijaškega nasilja. V glavnih vlogah so v uvodnih dneh prvenstva nastopali predvsem ruski huligani, ki so v Francijo prišli dokazovat, da so najnevarnejša navijaška skupina stare celine.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je reprezentancama Anglije in Rusije zagrozila, da bi ju v primeru nadaljevanja navijaških izgredov lahko celo izključila s turnirja. 

Sobotna tekma omenjenih reprezentanc se je končala z neodločenim izidom (1:1), vendar je nogomet ostal v senci navijaškega nasilja.

Vedenje ruskih huliganov je podprl tudi politik in član izvršnega odbora ruske nogometne zveze Igor Lebedjev. ''V pretepih navijačev nisem videl nič groznega. Ravno nasprotno. Bravo, fantje. Samo tako naprej. Kar se je zgodilo v Marseillu in drugih francoskih mestih, ni posledica alkohola, temveč nesposobnosti policije, da bi organizirala takšen turnir. Ne razumem politikov in uradnikov, ki so ožigosali naše navijače,'' je zapisal Lebedjev in izzval ogorčenje med nogometno srenjo. 

Eden od ruskih huliganov si je pred napadi na angleške navijače nadel kamero okoli pasu in posnel dogajanje po ulicah Marseilla.

Ne upamo si zamisliti, kako bo vse skupaj izgledalo čez dve leti, ko bo Rusija gostila svetovno nogometno prvenstvo 2018.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • principiumnovum 12:46 14.junij 2016.

    Ne podpiram nasilja, ampak teh angleških huliganov mi pa res ni škoda. Niti eden se mi ne smili, če so jih Rusi nabunkali. Angleški huligani stalno povzročajo probleme. Pijejo in razbijajo. Spomnim se pred kratkim, ko so pijančevali v centru ...prikaži več Ljubljane in je eden od pijanih angleških navijačev zinil v novinarkino kamero, da so slovencem prišli pofukat žene in jim izpit vso pivo. Imeli so srečo, da so naši vrli slovenceljski moški takrat bili povečini v Drogerimarktih, na gej paradah, v solarijih, doma pazili otroke, bili pri svojih mamicah ali pa na pedikuri, ker če bi jih slišali bi jih premikastili še bolj kot so jih Rusi.