Šport
14 ogledov

Rusom derbi s Slovaško

Derbi je pripadel ruski reprezentanci. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na SP elitne skupine je Rusija premagala Slovaško s 3:1. V drugih nedeljskih tekmah je Švedska s 5:2 ugnala Norveško, Belorusija s 5:2 Kazahstan, Češka pa s 6:2 Francijo.

Branilci naslova Rusi so potrebovali 15 minut, da so zabili gol gostiteljem naslednjega prvenstva. Toda tudi po golu Maksima Afinogenova je bilo zanimivo. Rusom je dal zadetek zvezdnika Aleksandra Ovečkina nekaj zagona, ne pa dovolj za miren konec tekme. Kajti Ivan Majesky je v zadnji tretjini zadel za Slovaško, v napeti končnici pa so Slovaki v zadnji minuti potegnili iz igre vratarja Petra Budaja. Nato so zadeli vratnico, v naslednjem napadu pa je Viktor Kozlov potrdil rusko zmago.

V popoldanskih dvobojih ni bilo presenečenj. Kazahstan, ki si je lani na SP v Litvi z zmago proti Sloveniji priboril prvoligaški status, je moral priznati premoč Belorusiji. Končni izid je bil 5:2, toda beloruska pot do zmage ni bila lahka, saj je Kazahstan sredi tekme vodil z 2:0. Belorusi so nato z dvema goloma v poldrugi minuti in s tremi v zadnji tretjini naredili preobrat. Češka prav tako ni imela veliko dela s Francijo. Vodila je že s 5:0, preden so Francozi ob koncu tekme le ublažili poraz, končni izid je bil 6:2.

Na drugi tekmi so v skandinavskem dvoboju po nekoliko zadržanem startu Švedi le premagali Norvežane. Začetek je bil po okusu favoriziranih Švedov, ki so povedli z 2:0. Toda ko je Henrik Solberg v 45. minuti izenačil na 2:2, je vrag odnesel šalo. Švedi so strnili vrste, dva zadetka Matthiasa Weinhandla in eden Magnusa Paajarvija Svenssona pa so poskrbeli, da so tri točke obdržali Švedi.

Izidi, 1. kolo:
- skupina A (Köln):
Belorusija : Kazahstan         5:2 (0:0, 2:2, 3:0)
Slovaška : Rusija              1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

- skupina C (Mannheim):
Češka : Francija               6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Norveška : Švedska             2:5 (0:2, 1:0, 1:3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.