Šport
55 ogledov

RZS na pomoč nekdanjemu reprezentantu

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 Stanko Gruden/STA
Rokometna zveza Slovenije (RZS) bo organizirala dobrodelno tekmo za nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakovića.

V rokometno bronastem letu 2017 se poleg velikega spektakla med Slovenijo in evropsko prvakinjo Nemčijo, ki bo 3. maja v ljubljanski dvorani Stožice, obeta še en izjemen dogodek. Na njem bodo slovenski in mednarodni rokometaši zbirali sredstva za nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakovića, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

V okviru tedna Evropske rokometne zveze - v njem slovenska reprezentanca nima nobenih obveznosti - bo Rokometna zveza Slovenije organizirala poseben dogodek. Na njem se bodo zbrali vsi nekdanji člani slovenske izbrane vrste, ki so se poslovili v zadnjih letih.

Na revialni tekmi, katere lokacija in točen termin bosta znana nekoliko kasneje, bo Slovenija zaigrala proti selekciji sveta, torej vrhunskim rokometašem, s katerimi so naši nekdanji reprezentanti igrali doma in na tujem.

Zbiranje sredstev za zahtevno operacijo

Dogodek bo dobrodelen, saj bo Rokometna zveza Slovenije izkupiček od vstopnic namenila nekdanjemu reprezentantu Nenadu Stojakoviću, ki zaradi velikih težav s hrbtenico - zaradi katerih je prikovan na invalidski voziček - potrebuje izjemno zahtevno operacijo, ki jo lahko opravijo samo specialisti v Švici.

Še pred tem slovensko izbrano vrsto čaka zaključek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem. V prvi polovici maja se bo dvakrat pomerila z Nemci, v prvi polovici junija pa še s Portugalsko in Švico. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši izbrani vrsti iz skupinskega dela tekmovanja. Po dveh odigranih v skupini 5 vodi Nemčija, ki je zbrala vse štiri točke, na drugem mestu pa je Slovenija s tremi. Portugalska je zbrala točko, Švica pa je brez njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.