Šport
29 ogledov

RZS tudi uradno potrdil Deniča

Boris Denič je imel po zmagi nad Poljaki veliko razlogov za smeh in zadovoljstvo Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v torek tudi uradno dobila novega selektorja. To je postal Boris Denič, ki je to vlogo prevzel že po odhodu Noke Serdarušića.

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na torkovi seji soglasno potrdilo Borisa Deniča na mestu selektorja moške članske reprezentance. Dosedanji vršilec dolžnosti Denič bo elitno moško izbrano vrsto vodil naslednja štiri leta. Nov pomočnik Deniča bo Bojan Čotar.

Med kratko predstavitvijo svojega programa dela je Denič pojasnil, da je bilo potrebno po (ne)pričakovanem odstopu Noke Serdarušića hitro ukrepati. "Kot pomočnik sem prevzel funkcijo vršilca dolžnosti selektorja, glavni cilj pa je bil jasen – zmagati na pomembnih kvalifikacijskih tekmah proti Portugalski in Ukrajini. To se je potem tudi zgodilo," je povedal Denič, ki je nato odgovarjal tudi na vprašanja članov predsedstva.

Glede spremljanja mlajših starostnih kategorij je Denič pojasnil, da bo na tem področju šel precej "bolj globoko", da bi dobil temeljitejši pregled – tako na klubski kot reprezentančni ravni. "Potrebujemo določene tipe igralcev, ki nam trenutno manjkajo. Tudi reprezentanco moramo dopolniti na določenih igralnih mestih, na katerih smo najbolj deficitarni. Tu mislim predvsem na položaja levega zunanjega igralca in krožnega napadalca," je dejal Denič, ki bo vodil tudi reprezentanco B.

Denič je povedal, da bo koncept igre seveda prilagajal igralcem, ki jih ima in jih bo imel na razpolago. "Drugače pač ne gre, saj ni mogoče igralcev prilagajati sistemu igre. Kar se tiče igralnih mest, na katerih smo slabši, imamo nekaj kandidatov zanje v mlajših starostnih kategorijah. Toda za to bi morali zamenjati svoja sedanja igralna mesta, kar pa bi bilo glede na njihovo mladost seveda možno izpeljati," je zatrdil Denič.

Že pred glasovanjem je Denič poudaril, da si je že izbral pomočnika, če bo pri glasovanju dobil podporo članov predsedstva. "Že kot vršilec dolžnosti selektorja sem si za pomočnika izbral Bojana Čotarja. In če bom izvoljen za selektorja, bo moj pomočnik spet Čotar," je napovedal Denič, ki je spregovoril tudi o številu tujcev v klubih v slovenski ligi: "Z domačimi igralci moramo delati še bolje, kakovostnejše in več, da bodo izplavali v močni konkurenci in da bodo dosegli takšno raven, da slovenski klubi na njihovih položajih ne bodo potrebovali tujcev. Seveda je za razvoj slovenskega rokometa in igralcev precej boljše, če ima klub čim manj tujcev, a po drugi strani to ne sme biti potuha za domače rokometaše. Seveda pa je jasno, da je skoraj nemogoče najti pravo mero pri številu tujcev."

Nato je bilo na vrsti glasovanje, na katerem je Boris Denič dobil soglasno podporo članov predsedstva RZS (brez glasu proti ali vzdržanega) in tudi uradno postal novi selektor moške članske reprezentance Slovenije s štiriletnim mandatom.

Na torkovi seji je med drugim tekla beseda tudi o novem generalnem sekretarju in direktorju moških reprezentanc. Pred časom sta s tega položaja odstopila Tomaž Jeršič in Roman Pungartnik, RZS pa je že objavila razpis - potekel bo 29. decembra - za zelo pomembna položaja.

"Moja želja je, da na mestu generalnega sekretarja RZS dobimo nevtralno in profesionalno osebo, ki ima predvsem zelo rad šport, zaželeno pa je, da je iz ekonomske ali pravne stroke," je v zvezi s tem dejal predsednik RZS Franjo Bobinac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.