Šport
13 ogledov

S Fakom bo Slovenija še močnejša

Žurnal24 main
Klemen Bauer je bil v Vancouvru naš najuspešnejši olimpijec. Z njim smo klepetali na sprejemu na Prešernovem trgu. Tudi o Jakovu Faku. "Z njim bomo močna ekipa in že zdaj tako delujemo."

Ob srebrnih kolajnah Tine Maze in nečloveških naporih Petre Majdič za bron so bili uspehi drugih članov olimpijske odprave postavljeni na stranski tir. V Vancouvru smo imeli še cel kup izvrstnih dosežkov, ki bi jih bilo greh spregledati. Četrti najboljši rezultat je uspel biatloncu Klemnu Bauerju.

Je bilo četrto mesto na sprintu plod ugodnih pogojev ali vaše odlične pripravljenosti?
Zdaj, ko je iger konec, vam lahko zaupam, da sem sam pri sebi v Vancouver prišel po kolajno, čeprav še nikoli prej nisem bil na zmagovalnem odru. Konec koncev moram biti s četrtim mestom vseeno zadovoljen, saj sem imel dejansko nekaj sreče s pogoji.

Konec koncev moram biti s četrtim mestom vseeno zadovoljen, saj sem imel dejansko nekaj sreče s pogoji.
Klemen Bauer
Kaj bi v svojem nastopu spreminjali – razen seveda zadnjega zgrešenega strela?
Čisto nič, to je bil v danem trenutku moj optimum. Na tekmi namreč še nikdar do zdaj nisem zadel čisto vseh strelov.

Praktično vsak dan trenirate z Jakovom Fakom in se pogovarjate z njim. Se vam zdi realno, da bo nastopal za Slovenijo?
Da, vendar je to njegova osebna odločitev, ne glede na to, kakšne ponudbe bo dobival z obeh strani. Njega ne more nihče prisiliti, naj ostane ali gre. Jaz trdno verjamem v to, da se bo odločil pravilno.

Torej je tudi vam dejal, da bo tekmoval za Slovenijo?
Tudi. Večkrat sva se pogovarjala, da bomo z njim močna ekipa, in že zdaj tako delujemo. Ko je prišel v cilj sprinta, sem mu rekel, da bo dobil kolajno, kar se je pozneje tudi uresničilo.

Sezone še ni konec, že na letošnjih preizkušnjah se bom bojeval za stopničke, ker mislim, da sem tega trenutno sposoben.
Klemen Bauer
Boste v naslednji sezoni ciljali na redne uvrstitve med najboljših deset v svetovnem pokalu?
Sezone še ni konec, že na letošnjih preizkušnjah se bom bojeval za stopničke, ker mislim, da sem tega trenutno sposoben.

Kaj narediti za boljšo promocijo biatlona pri nas? So dovolj le vrhunski rezultati športnikov?
To je po mojem mnenju dovolj. Petra Majdič je zagotovo drastično zvišala zanimanje za tek na smučeh, sledilo ji bo veliko mladih. Z biatlonom lahko povlečemo določene vzporednice, so pa pomembne tudi druge zadeve, kot na primer strokovno delo z mladimi.

Imamo kakšnega mladega perspektivnega tekmovalca, ki bi ga želeli izpostaviti?
Priznati moram, da rezultatov mladincev nisem spremljal. Vsekakor bo dovolj že, če iz te generacije uspe enemu ali dvema.

Za konec nam zaupajte, kako poteka vaš trening streljanja.
Vadba na strelišču se začne že spomladi. Poleti na strelišču prebijemo še več časa kot pozimi. Najprej poteka trening v mirovanju, potem pa se stopnjuje tako, da tek kombiniramo s streljanjem. Polovico treninga naj bi obsegalo streljanje, a seveda ni tako. V prihodnje bom še intenzivneje delal na tem področju, saj vsi vemo, da je to moja šibka točka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.