Šport
38 ogledov

S kebabom do reprezentance

1/31
Žurnal24 main
Slovensko nogometno reprezentanco je v soboto ob prihodu v domovino na Prešernovem trgu dočakal sprejem, ki si ga zaslužijo le največji šampioni. Pričakala jih je desettisočglava množica. Več v videu.

Slovenski nogometni junaki so v soboto prispeli v domovino. Po kratkem in prisrčnem sprejemu na Letališču Jožeta Pučnika so se odpravili v Ljubljano, kjer jih je na Prešernovem trgu pričakala navdušena desettisočglava množica, po tem veličastnem dogodku pa je izbrance Matjaža Keka na Brdu pri Kranju sprejel še predsednik RS Danilo Türk.

NE SPREGLEJTE
Sprejem nogometašev na Prešernovem trgu v sliki in videu.

Slovenske nogometaše so na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki do zgodovinske uvrstitve v osmino finala ločile "sekunde", po zmagi nad Alžirci, neodločenem izidu z Američani in porazu z Angleži pa so jim napredovanje onemogočili ameriški igralci po zmagoslavju nad Alžirci v sodnikovem podaljšku. Izbranci slovenskega selektorja Matjaža Keka so bili kljub dolgi poti iz Južnoafriške republike v domovino navdušeni ob sprejemu, ki so jim ga na osrednjem ljubljanskem trgu pripravili njihovi privrženci.

Zbrano množico je pred prihodom slovenskih športnih junakov ogrela priljubljena glasbena skupina Siddharta in Otton Zajec, ki je zapel dobro znano Kekčevo pesem, Prešernov trg pa je "eksplodiral", ko so na oder stopili Robert Koren, Valter Birsa, Samir Handanovič, Milivoje Novakovič in drugi slovenski nogometaši.

"Vsaka tekma v Južnoafriški republiki je bila zgodba zase, a svetovno prvenstvo si bom najbolj zapomnil po svojih reprezentančnih soigralcih. Bili smo zares prava klapa," je zbrano množico nagovoril Andraž Kirm, medtem ko je Kek, ki je na oder prišel zadnji, dodal: "Rezultat bi bil lahko boljši, a tistega, kar se je v zadnjem poldrugem mesecu dogajalo z mojimi igralci in našimi navijači, nam ne more vzeti nihče."

Po veličastnem dogodku na Prešernovem trgu so se slovenski nogometaši odpravili na Brdo pri Kranju, kjer jih je sprejel slovenski predsednik Danilo Türk, že na ljubljanskem letališču pa jih je – "skrit" v množici navijačev – pozdravil tudi predsednik slovenske vlade Borut Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.