Šport
19 ogledov

S podajo Kopitar končal sezono

NHL končnica zadnja tekma Kings Canucks Anže Kopitar
1/10
Žurnal24 main
Los Angeles Kings so znova padli v zadnji tretjini. Vodili so, nato so Vancouver Canucks izenačili in le dve minuti pred koncem povedli. Tako Anže Kopitar v prvem kolu končuje svojo prvo končnico.
Pet različnih strelcev in 31 obramb Ilje Brizgalova. Tako so Phoenix Coyotes z zmago 5:2 proti Detroit Red Wings izsilili odločilno sedmo tekmo.

Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings končal sezono. Na šesti tekmi prvega kola končnice lige NHL so jih Vancouver Canucks četrtič premagali. Za ponos slovenskega hokeja je to nov boleč poraz, saj so bili vsaj enakovreden tekmec, odločujoča gola pa so znova dobili v sami končnici. Daniel Sedin je za 3:2 zadel dve minuti in tri sekunde do konca. Minuto pred koncem je v prazen gol zadnji žebelj Kingsom zabil Alexandre Burrows. Rezultat tekme in serije je tako 4:2. Tekmo so sicer bolje začeli Kralji, ki so v domačem Staples Centru povedli 1:0 (v prvi tretjini je zadel Aleksander Frolov), z golom prednosti (2:1) pa so po zadetku Drewa Doughtyja (po podaji Kopitarja) začeli tudi odločilno tretjino.

Četrta tekma v tej dvorani je bila ključna. Če bi povedli 3:1, bi se morda obrnilo drugače. Iz tega se bomo nekaj naučili. To nas bo naredilo le močnejše.
Anže Kopitar

Že res, da je dal Sedin odločilni gol, a za zmago je veliko naredil vratar Roberto Luongo, ki je v prvih dveh tretjinah ubranil 24 strelov Kingsov. "Bil je neverjeten. Tako mora igrati. Zagotovil nam je napredovanje." V taboru Kraljev zdaj obžalujejo četrto tekmo, že dobljeno, a izgubljeno. "V rednem delu smo bili le točko slabši od njih. Imeli smo jih na četrti tekmi, a smo ob koncu popustili. Če bi zmagali tisto tekmo, bi vodili 3:1 in rezultat bi bil gotovo drugačen," je modroval Doughty. A odločilna ni bila le tista tekma, temveč tudi prva v olimpijskem mestu, ki so jo izgubili v podaljšku.

Liga NHL, 1. kolo končnice, tekme 25. 4.:

Zahod
Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 2:4  /2:4/

Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 2:5  /3:3/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.