Šport
13 ogledov

S pogledom proti Srbiji

Selektor Boris Denič (v sredini) je napovedal spremembe v obrambni postavitvi. ( Žurnal24 main
Stožice bodo v nedeljo rokometno obarvane. Ob 14. uri se bo gledalcem predstavila slovenska ženska reprezentanca, ob 16.30 pa bo na parket stopila še moška.

Največja športna dvorana na slovenskih tleh bo v nedeljo rokometna. V ljubljanskih Stožicah bo ob 14. uri na sporedu ženska povratna kvalifikacijska tekma za nastop na letošnjem SP v Braziliji med Slovenijo in Francijo, poltretjo uro kasneje pa še kvalifikacijska tekma za nastop na EP v Srbiji 2012 med Slovenijo in Ukrajino.

Slovenski rokometaši so v sredo v Espinhu ostali brez načrtovanih točk, kljub porazu proti Portugalcem pa so na lepi poti, da se uvrstijo na evropsko prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta v štirih srbskih mestih (Beograd, Novi Sad, Niš in Vršac). Na sklepni turnir se lahko uvrstijo tudi v primeru nedeljskega poraza proti Ukrajincem, a le pod pogojem, da Poljaki na domačih tleh premagajo Portugalce.

V slovenskem taboru so se sprijaznili z izgubo prvega mesta v skupini 3, ki bi jim na sredinem žrebu v Beogradu "prinesel" lažje tekmece v prvem delu turnirja. Od kvalifikacij se pred svojimi zvestimi privrženci želijo posloviti z zmago, čeprav je selektor Boris Denič že napovedal določene spremembe na igralskem, a tudi taktičnem področju. Slovenija je na dosedanjih šestih tekmah petkrat premagala Ukrajino in doživela poraz.

"Dejstvo je, da se nedavna tekma na Portugalskem ni razpletla po naših željah, zato smo vso pozornost preusmerili na Ukrajino. Zdaj imamo tri dni časa, da se nanjo temeljito in kakovostno pripravimo. Za vsako reprezentanco na svetu obstaja ključ. Menim, da ga bomo našli tudi za Ukrajino, ki ima neke posebnosti v svoji igri. Tu predvsem mislim na izjemno visok ukrajinski sredinski obrambni 'blok', ki pa ga lahko prelisičimo z našo hitrostjo," je uvodoma dejal Denič in dodal: "Ukrajincem se bomo zoperstavili z obrambo 3-2-1. Res je, da je ta postavitev po telesni plati bolj zahtevna kot druge obrambne različice, ki bolj okornim ukrajinskim igralcem lahko povzroči velike preglavice, nas pa popelje do Srbije."

Slovenske rokometašice so že na žrebanju kvalifikacijskih parov izgubile upanje, da se lahko uvrstijo na letošnje decembrsko svetovno prvenstvo v brazilskem Sao Paulu. Prva tekma pred slabim tednom je to le potrdila, saj so jih imenitne Francozinje premagale z devetimi goli razlike (28:19). Izbranke Toneta Tislja so bile tekmicam enakovredne le v prvem polčasu, v drugem pa niso imele ustreznih odgovorov na hitro igro Francozinj.

"Dejstvo je, da je Francija v vseh rokometnih segmentih boljša, morda je le njeno srce manjše od slovenskega. Na nedeljski tekmi se bomo Francozinjam poskušali zoperstaviti z 'rotiranjem' večjega števila igralk, prav tako verjamem, da bodo moje varovanke na tej tekmi dale svoj maksimum," je dejal Tiselj, medtem ko je Nina Jeriček dodala: "Na nedeljski tekmi želimo dokazati, da se lahko enakovredno kosamo z močno Francijo. Zmago lahko dosežemo le v primeru, da zadržimo visoko stopnjo zbranosti med celotno tekmo in ponovimo prvi polčas iz Pauja."

Predstavniki Rokometne zveze Slovenije so dejali, da so doslej prodali okoli pet tisoč vstopnic, na voljo pa jih je še tisoč. Pravico na ženski tekmi bo delil češki sodniški par Jiri Opava/Pavel Valek, na moški pa latvijski dvojec Zigmars Stolarovs/Renars Licis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.