Šport
34 ogledov

S pomočjo javne hiše na OI

Logan Campbell Reuters
Novozelandski taekwondojist Logan Campbell je svoje sanje o nastopu na olimpijskih igrah financiral tudi s pomočjo javne hiše, ki jo je leta 2009 odprl v Aucklandu.

Šestindvajsetletni Campbell, ki bo svojo državo v prihodnjih dneh v Londonu zastopal v kategoriji do 68 kilogramov, je javno hišo s 14 sobami odprl leta 2009 po težavah pri zbiranju sredstev za projekt London 2012.

Novozelandski olimpijski komite ga je tedaj sicer opozoril, da bi utegnila povezava z javno hišo, ki jo Campbell označuje za "visokorazredni klub za gospode", ogroziti njegove možnosti za nastop v Londonu. Campbell je sicer "ustanovo" leta 2010 prodal. S sredstvi, ki jih je zbral tudi s pomočjo pristojne novozelandske organizacije za šport (SPARC), pa si je nato lahko financiral treninge. Novozelandec za spletno stran Yahoo Sports ni želel govoriti o svoji preteklosti, pri tem pa zavrnil očitke, da naj bi bil zvodnik. "Javno hišo sem prodal, zato o tem ne želim več govoriti," je poudaril in dodal, da gre sicer za zakonit posel na Novi Zelandiji, za razliko od drugih držav.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.