Šport
25 ogledov

"S Primožem na Diamantno ligo"

Slovak Libor Charfreitag je avgusta na EP vrgel najdlje in postal prvak. (Foto: Žurnal24 main
O vrnitvi Primoža Kozmusa sta spregovorila njegova tekmeca Libor Charfreitag in Krisztián Pars. Strinjata se, da lahko skupaj naredijo nekaj, da met kladiva postane pomembnejša disciplina.

"Sem navdušen nad Primoževo vrnitvijo, čeprav resnici na ljubo ne vem čisto točno, zakaj je sploh imel premor. Vedel sem, da se bo nekega dne vrnil. Kdaj pa začne trenirati?" je bil prvi odziv evropskega prvaka v metanju kladiva Liborja Charfreitaga na novico o Kozmusovi vrnitvi.

Zgodovinski pregled
Slovak meni, da se z vnovičnim prihodom Brežičana med atletsko elito zaostruje konkurenca, a gledano na splošno naj bi bilo to pozitivno za razvoj discipline. "Metanje kladiva ni bilo del Diamantne lige. Potrebujemo dvig ravni, večjo konkurenco, in Primož bo za to absolutno poskrbel. Metanje kladiva ni nič manj pomembno kot druge atletske discipline, pa je bilo izključeno iz tekmovanja, kar preprosto ni pošteno," je pogovor končal Charfreitag, ki je trenutno na pripravah v ZDA.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Primož je junak"
Kozmusove vrnitve se je razveselil tudi bronasti z evropskega prvenstva v Barceloni Krisztián Pars. "Sem zelo vesel, da se Primož vrača, saj je bilo tekmovanje brez njega pustejše. Metanje kladiva ima v atletiki obrobno vlogo, zato je pomembno, da se med elito vrača tak junak, kot je on," je dejal Madžar, ki je tudi Primožev zelo dober prijatelj.

"Smo velika družina"
Po mnenju Parsa ima met kladiva kot atletska disciplina z zaostreno konkurenco večje možnosti za prihod novih sponzorjev, bolj pa naj bi jo opazili tudi organizatorji najrazličnejših atletskih mitingov. "Je že res, da sem s Primožem dobil še enega težkega tekmeca, a to je pač šport. Za prevečkrat spregledano disciplino je izenačenost več kot dobrodošla. Metalci kladiva smo kot velika družina in na tekmovanjih se temu primerno tudi vedemo," je sklenil 28-letni Madžar. Kozmus naj bi na mednarodni sceni prvič nastopil junija, ko bo v Izmirju potekala prva liga reprezentančnega pokala Spar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.