Šport
18 ogledov

S skrivnimi orožji nad cono Turčije

Dragića in soigralce bi radi gledali na domačem evropskem prvenstvu. (Foto: Reut Žurnal24 main
Napočil je nov zgodovinski dan za slovensko košarko. Zmaga nad favorizirano Turčijo bi Slovence popeljala v boj za kolajne. Izbranci selektorja Memija Bečirovića so dobro pripravljeni.
Vse o Turčiji 2010 najdete na našem mini portalu. Obiščite pa tudi Žurnalov Facebook profil in napovejte zmagovalca tekme s Turčijo.

Pomembno vlogo bo imel branilec Goran Dragić, ki je bil dan pred tekmo na treningu maksimalno zbran in motiviran. "Ogledali smo si njihove tekme. Dobro igrajo predvsem v obrambi, kjer postavijo cono. Prestrežejo veliko žog in potem dosegajo lahke koše. Moramo se umiriti, v napadu igrati pametno. Če bomo prvih nekaj napadov proti coni dobro odigrali, potem bodo tudi oni morda kaj spremenili. Definitivno pa bo tekma težka. Navijači bodo na njihovi strani, ampak mislim, da bo kar šlo."

Vsi Slovenci so pripravljeni, težave ima le Uroš Slokar, ki pa bo – tako kot proti Avstraliji – stisnil zobe. Tekma bo ob 20. uri po slovenskem času.
Pametno v napadu
Navijači bodo nocoj v pravem pomenu besede šesti igralec domače reprezentance. Na tribunah dvorane Sinan Erdem Dome jih bo blizu 15 tisoč, prišlo pa bo tudi kakšnih 500 Slovencev. "Moramo iti čez to. Igrajo doma, morda bodo sodniki malo na njihovi strani. Moramo ostati mirni in igrati svojo igro. Če se bomo živcirali, bo to samo voda na njihov mlin. Poskusili jih bomo upočasniti in jim vsiliti naš ritem," meni Dragić, ki si želi le eno: "Da bi ponovili predstavo s tekme proti Avstraliji. Če bo tako, bomo lahko domov odšli srečni."

Breza: "To bo prava tekma"
Pod košem se bo z močnimi turškimi centri – prednjačita Ömer Aşık in Semih Erden – prerival Primož Brezec. "Dobro smo pripravljeni. Turki v obrambi igrajo cono, vemo, kako jih bomo napadali in kako se bomo branili pred njihovimi napadi. Dobro se poznamo, to bo prava tekma," pravi Breza, ki pa ni izdal orožij, s katerimi se bo Slovenija lotila conske obrambe domačinov: "Postavili smo določene kombinacije, zdaj jih ne bom izdal. Mislim, da bo delovalo in da ta cona ni neki bav bav." Vsi Slovenci so pripravljeni, težave ima le Uroš Slokar, ki pa bo – tako kot proti Avstraliji – stisnil zobe. Tekma bo ob 20. uri po slovenskem času.

SP v košarki, četrtfinale:

20:00: Turčija – Slovenija

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.