Šport
12 ogledov

S sredincem bo boljših rezultatov

Santo Condorelli Reševalni pas/Twitter
Kanadski plavalec Santo Condorelli je znan po tem pred vsakim nastopom svojemu očetu pokaže sredinec.

Santo Condorelli pred začetkom vsake tekme pokaže sredinec proti svojemu očetu. Ne, ne gre za izkazovanje nespoštovanja do gledalcev, niti ne za jezno reakcijo. Gre za rutino, ki jo je kanadski plavalec razvil v sodelovanju s svojim očetom.

Condorelli se je v otroštvu bal konkurence, ki ga pred začetkom tekme povsem ohromila, zato mu je oče, ki je obenem njegov trener, predlagal rutino, s katero bi se na startu razbremenil pritiska.

''Rekel sem mu 'kar je preveč, je preveč'. Ko prideš na start, odmisli vse ostalo in plavaj tako, kot da ni nikogar ob tebi. Vprašal me je 'kako naj to naredim?' Odvrnil sem 'rečeš si je** ga'. Pogledal je proti meni in eden drugemu sva pokazala sredinec. Začel je zmagovati tekmo za tekmo in nisva se več ozirala nazaj,'' je pojasnil oče kanadskega olimpijca.

Plavalec se nenavadne rutine s pridom poslužuje že od osmega leta starosti. ''Oče mi je rekel, naj mu pred vsako tekmo pokažem sredinec,'' je dodal Condorelli.

Kanadčan pa se je zaradi sredinca že znašel v težavah. Pred štirimi leti ga je med neprimernim početjem ujela kamera državne televizije, kar je sprožilo buren odziv gledalcev in nekaterih tekmecev, ki so mislili, da jih Condorelli provocira.

''Eden od trenerjev je bil še posebej užaljen, ker je mislil, da prst kažem njegovemu plavalcu,'' je pojasnil Kanadčan in dodal, da preverjene formule ne namerava opustiti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.