Šport
19 ogledov

S starimi znanci za potrditev drugega mesta

Blejci bodo morali strniti vrste, saj jim bo nasproti stal ruski Zenit, ki ima 1 Žurnal24 main
Tri zmage in en poraz je dosedanji izkupiček moštva ACH Volley v skupini E letošnje odbojkarske Lige prvakov, ki v sredo v petem kolu Lige prvakov gostuje na Dunaju.

Po zmagi v pokalu Slovenije in po krajšem premoru zaradi novoletnih praznikov so igralci ACH Volleyja z mislimi povsem pri naslednjem evropskem obračunu. Tokrat gostujejo na Dunaju pri moštvu Aon hotVolleys, ki letos med elito še ni okusilo zmage. Dunajčani so po nizu slabih predstav tako v Ligi prvakov kot v srednjeevropski ligi dodobra prevetrili svoje vrste, učinki pa so bili vidni že na zadnji evropski tekmi proti Trentinu, ki so jo šele po petih nizih na koncu vendarle dobili Italijani.

 
 

Tu v Sloveniji se počutim odlično, všeč mi je vse skupaj, tako igralci, kot vodstvo so zelo profesionalni in to cenim. Glede Dunaja: poznam igralca Raiserja in Antunovića še iz časa, ko sem tam igral v sezoni 2001/02, in pa seveda kolega iz ameriške selekcije Pataka. Veselim se vrnitve v dunajsko dvorano in seveda obračuna z Dunajčani.

Phillip Eatherton, odbojkar ACH Volleyja

 
Avstrijci so priložnost za napredovanje v osmino finale Lige prvakov sicer že zapravili, a se nastopu v Evropi še niso dokončno odrekli. Z morebitno uvrstitvijo na tretje mesto v skupini bi jim bila namreč še vedno odprta pot v pokalu CEV. Ravno zaradi tega so gostitelji tekmo s slovenskimi prvaki vzeli nadvse resno, z zmago bi se tako izenačili s franacoskim Beauvaisom , s katerim bi nato v zadnjem kolu v medsebojni tekmi tudi odločali, kdo bo boljši na lestvici. Svoj zadnji test pred jutrišnjo preizkušnjo so Dunajčani tako opravili v soboto, ko so v prijateljski tekmi premagali ekipo Bratislave s 3:1. Vodja moštva Peter Kleinmann je po srečanju dejal: "S tekmama proti Hartbergu v petek in nato še proti Bratislavi so naše priprave zaključene. Zdaj čakamo na veliki spopad Lige prvakov proti ACH Volleyu." Omenjena tekma bo sicer še ena v nizu med Dunajčani in Blejci v zadnjih letih, saj oboji nastopajo tudi v srednjeevropski ligi. V zadnjih dveh letih se je kakovost močno prevesila v prid slovenskega prvaka, kar so dokazali tudi v obeh medsebojnih obračunih v letošnji sezoni. Sprva so bili Blejci v okviru srednjeevropske lige brez izgubljenega niza boljši na Dunaju, nato pa še v Tivoliju v drugem kolu skupine E Lige prvakov.


Blejci bi si z zmago 100-odstotno zagotovili drugo mesto v skupini. © Saša Despot

 
Tudi v blejskem taboru se ne zanašajo na zadnje uspehe, kajti z novo zmago po uvodnem porazu v Italiji že četrtič v nizu letošnjega tekmovanja v elitni evropski družbi bi si tako tudi 100-odstotno zagotovili drugo mesto v skupini, obenem pa bi bili tudi v konkurenci za eno od dveh najboljših drugouvrščenih ekip. Ti bosta imeli na žrebu parov osmine finala skupaj s šestimi zmagovalci skupin vlogo nosilcev, s tem pa bi dobili tudi lažjega nasprotnika. Strateg slovenskih prvakov Glenn Hoag tako že nekaj časa pripravlja svoje igralce na pomemben obračun na Dunaju in redno spremlja, kaj se pri tekmecu dogaja. Pri tem je imel kar veliko dela, saj so Dunajčani po slabem začetku sezone močno prevetrili svoje vrste. "Najnovejša novica pri naših naslednjih tekmecih je ta, da se dogovarjajo z romunskim korektorjem Gontariuom, v moštvu pa je že nov podajalec Morales iz Portorika, ki je mimogrede zelo kakovosten igralec. Hrvat Antunović se je preselil z mesta blokerja na korektorsko mesto, Laimer na blokerja, Porello in Nemeth pa sta sprejemalca. S to formacijo so bistveno popravili igro in odlično funkcionirajo prav na vseh položajih. Informacijo imam tudi, da je trenutno Schneider poškodovan, a vseeno se zavedam, da nas čakata težki tekmi, tako v ligi prvakov kot pozneje v srednjeevropski ligi," Hoag ocenjuje najnovejše stanje pri Dunajčanih.

 
 

Zavedamo se, da nam tekma lahko prinese tisto najboljše drugo mesto med vsemi skupinami, kar pa bi pomenilo, da bi bili uvrščeni med nosilce na žrebu. Vemo, da so na Dunaju menjali podajalca in da igrajo precej bolje kot na začetku sezone, tako da bo tekma zagotovo povsem drugačna, kot je bila v Tivoliju. Verjamem, da smo sposobni zmagati.

Matija Pleško, odbojkar ACH Volleyja

 
Da bo naloga za Blejce še težja, se slovenski prvaki še niso otresli težav s poškodbami. Izven rednega pogona so še vedno Alen Šket, Matevž Kamnik in Delano Thomas , ki so mu minuli četrtek na travmatološkem oddelku ljubljanskega kliničnega centra opravili atroskopijo levega kolena A. Dobra novica je ta, da je Alen Pajenk po daljši bolezni že dobil zeleno luč za treniranje, moštvu pa se je minuli teden priključil tudi novi igralec, srednji bloker Phillip Eatherton iz ZDA, ki bo trenerju Hoagu na voljo že na Dunaju. Zadnji test pred tekmo v dunajskem Budocentru so igralci ACH Volleyja opravili v petek, ko so se na trening tekmi v domači dvorani pomerili z moštvom Marchiol Prvačina in bili s 3:1 boljši od nasprotnika. V soboto so nato igralci opravili še dopoldanski trening, popoldan in v nedeljo pa so imeli prosto. Včeraj so vnovič trenirali tako dopoldan kot popoldan, še en trening v domači dvorani jih čaka danes dopoldan, nakar se bodo z avtobusom odpravili na Dunaj, kjer bodo v večernem terminu v Budocentru preizkusili še parket dvorane, ki jo sicer že dobro poznajo.

"Treniramo dobro in trdo. Na tekmo se pripravljamo tako kot na vsako v Ligi prvakov. Mi gremo tja, da zmagamo, da si zagotovimo najboljše drugo mesto in s tem pozicijo nosilcev na žrebu. Dunajčani so spremenili ekipo. Nov je podajalec, ki igra drugače kot prejšnji, zato bomo morali še posebej paziti, ker igra hitreje. S tem bo težje za nas blokerje, ker bo igra hitrejša in bomo morali več predvidevati. Po bolezni je bil prejšnji teden za mene zelo težak, prvih nekaj dni treninga so me noge kar pošteno pekle, a se je konec tedna vse skupaj malo uravnovesilo in umirilo. Zdaj se že odlično počutim in je vse tako kot mora biti," pa pred pomembnim srečanjem pravi Alen Pajenk, ki je bil na prvi tekmi z Avstrijci eden najboljših.

Takoj po dvoboju na Dunaju igralce moštva ACH Volley že naslednji dan, v četrtek, čaka še eno naporno gostovanje. Takoj zjutraj po večerni tekmi se bo četa Glenna Hoaga z avtobusom z Dunaja odpravila na dolgo pot v slovaški Humenne , kjer bodo zvečer ob 19. uri igrali še tekmo srednjeevropske lige.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.