Šport
17 ogledov

S talentom nad Madžare

Risi so pripravljeni na SP. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenske hokejiste od uvrstitve v elitno skupino loči le še ena ovira. Risi morajo v petek premagati Madžare in znova bodo med najboljšimi. David Rodman ne dvomi v uspeh.

David Rodman skupaj z bratom Marcelom in "Američanom“ Janom Muršakom sestavlja prvo napadalno trojko slovenske reprezentance. Čeprav omenjena trojka še nikoli ni igrala skupaj, se že na prvi pogled vidi, da se v njihovih rokah in nogah skriva izjemno znanje. Na prvi tekmi proti Poljski (3:2) so se še lovili. Na zadnjem srečanju proti Južni Koreji (8:3) pa je bilo že opazno, da z uigranostjo nimajo več velikih težav. Navijači so pred petkovim odločilnim obračunom proti Madžarski torej lahko še bolj optimistično razpoloženi.

Z zadetkom se ni obremenjeval
David je svoj prvi zadetek na svetovnem prvenstvu divizje 1 (skupina B) dosegel šele na četrtem srečanju proti Južni Koreji. Je bilo mučno, ker je kar štiri tekme čakal na zadetek? "S tem se nisem obremenjeval. Na prvem mestu je ekipa in zmaga, ter da smo prišli do petkove tekme, ki bo odločala o uvrstitvi v elitno skupino. Prvi del načrta smo izpolnil, zdaj pa še zaključek,“ je odgovoril David in dodal, da so ga Korejci presenetili z odličnim drsanjem.

Imamo več talenta
Prvi štirje nasprotniki so sedaj že pozabljeni. V mislih so le še Madžari. "Menim, da imamo kvalitetnejšo ekipo in več talenta, tako da bi morali to tekmo zmagati,“ je samozavesten David Rodman, ki je na vprašanje, kje so prednosti Slovenije, odgovoril kratko in jedrnato: "Naša prednost je talent.“ Ga Madžari nimajo? "Imajo ga tudi oni, a mi ga imamo več. Tudi naša klop je daljša. Naši mladi igralci so dokazali, da znajo igrati zelo dobro, in mislim, da se na takih tekmah razlika dela ravno s tretjim in četrtim napadom,“ se je razgovoril član Dunaja.

Glavno Madžarsko orožje je izjemno trda obramba. Slovenski napadalci veliko priložnosti ne bodo smeli zastreljati, če želijo upati na najboljše. S tem se strinja tudi David: "Zagotovo. Pravzaprav pa je na vsaki pomembni tekmi potrebno izkoristiti vse priložnosti, ki se ponudijo. Tu se tudi obrne tekma v tvojo korist,“ je dejal David in izrazil upanje, da bo dvorana Tivoli v petek prvič na prvenstvu nabito polna.

Marcel Rodman skupaj z bratom Marcelom in „Američanom“ Janom Muršakom sestavlja prvo napadalno trojko slovenske reprezentance. Čeprav omenjena trojka še nikoli ni igrala skupaj, se že na prvi pogled vidi, da se v njihovih rokah in nogah skriva izjemno znanje. Na prvi tekmi proti Poljski (3:2) so se še lovili. Na zadnjem srečanju proti Južni Koreji (8:3) pa je bilo že opazno, da z uigranostjo nimajo več velikih težav. Navijači so pred petkovim odločilnim obračunom torej lahko še bolj optimistično razpoloženi.

Z zadetkom se ni obremenjeval
David je svoj prvi zadetek na svetovnem prvenstvu divizje 1 (skupina B) dosegel šele na četrtem srečanju proti Južni Koreji. Je bilo mučno, ker je kar štiri tekme čakal na zadetek? „S tem se nisem obremenjeval. Na prvem mestu je ekipa in zmaga, ter da smo prišli do petkove tekme, ki bo odločala o uvrstitvi v elitno skupino. Prvi del načrta smo izpolnil, zdaj pa še zaključek,“ je odgovoril David in dodal, da so ga Korejci presenetili z odličnim drsanjem.

Imamo več talenta
Prvi štirje nasprotniki so sedaj že pozabljeni. V mislih so le še Madžari. „Menim, da imamo kvalitetnejšo ekipo in več talenta, tako da bi morali to tekmo zmagati,“ je samozavesten David Rodman, ki je na vprašanje, kje so prednosti Slovenije odgovoril kratko in jedernato: „Naša prednost je talent.“ Ga Madžari nimajo? „Imajo ga tudi oni, a mi ga imamo več. Tudi naša klop je daljša. Naši mladi igralci so dokazali, da znajo igrati zelo dobro in mislim, da se na takih tekmah razlika dela ravno s tretjim in četrtim napadom,“ se je razgovoril član Dunaja.

Glavno Madžarsko orožje je izjemno trda obramba. Slovenski napadalci veliko priložnosti ne bodo smeli zastreljati, če želijo upati na najboljše. S tem se strinja tudi David: „Zagotovo. Pravzaprav pa je na vsaki pomembni tekmi potrebno izkoristiti vse priložnosti, ki se ponudijo. Tu se tudi obrne tekma v tvojo korist,“ je dejal David in izrazil upanje, da bo dvorana Tivoli v petek prvič na prvenstvu nabito polna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.