Šport
74 ogledov

"S Tino bi lahko dolgotrajno sodelovali"

Victoria Davies Anže Petkovšek
Victoria Davies, predsednica uprave Discovery Networks za JV Evropo, nam je zaupala, da bi bili s Tino Maze pripravljeni skleniti dolgoročno sodelovanje.

Ugibanja o tem, ali bo Tina Maze končala profesionalno kariero, so že nekaj časa v polnem zagonu. Črnjanka se vprašanjem na to temo izogiba, kot pravi, se njeni občutki iz dneva v dan spreminjajo. Ker nima uradnega roka, kdaj bi morala sporočiti svojo odločitev, bo 32-letnica z dogovorom na to vprašanje še nekoliko počakala.

Mazejevi pa se za prihodnost ni treba bati. Pravkar dokončuje študij na mariborski predagoški fakulteti, nedavno pa se je preizkusila tudi v vlogi strokovne komentatorke televizijske mreže Eurosport, ki deluje pod okriljem Discovery Communications. 

Najboljša slovenska smučarka vseh časov je priznala, da v novi vlogi zelo uživa, zato bi svojo kariero lahko nadaljevala v novinarskih vodah.

Sodelovanju z aktualno olimpijsko prvakinjo so naklonjeni tudi na Eurosportu, je za Žurnal24 potrdila Victoria Davies, podpredsednica družbe in predsednica uprave pri Discovery Networks na področju Srednje, Vzhodne Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike (CEEMEA).

''V tem trenutku se odloča, kaj želi početi v svojem življenju, vendar sem prepričana, da z naše strani obstaja interes. Ona je izjemna šampionka in ena najboljših smučark vseh časov. Vpogled, ki ga prinaša s svojimi izkušnjami, je nekaj enkratnega in brez primere. Za njo je fantastična zgodba o uspehu, tako da nedvomno bi bila lahko to priložnost za dolgotrajno sodelovanje,'' je povedala predstavnica televizijske mreže, ki je organizirala smučarski dan s Tino Mazo.

Daviesova vodi poslovno strategijo in projekte družbe  Discovery Networks na 13 trgih, med katere spadajo tudi Slovenija, Hrvaška, Srbija, Romunija in Bolgarija. Nadzira regijsko distribucijo in izvedbo programskih vsebin in je odgovorna za prodajo oglasnega prostora za celotni programski portfelj Discovery Networks. 

Eurosport vseskozi teži k temu, da bi v studiu gostil najbolj zveneča imena svetovnega športa in tako je beseda nanesla na slovensko šampionko. ''Na sedežu Eurosporta v Parizu vseskozi sodelujemo oziroma poskušamo sodelovati z največjimi imeni iz sveta športa tako na evropski kot na globalni ravni. V Beaver Creeku smo na primer sodelovali z Bodejem Millerjem na projektu virtualne resničnosti. Imamo ekipo predanih ljudi, ki delajo na tem,'' je povedala Daviesova, ki o honorarju slovenske smučarke ni želela razpravljati. ''Tega ne morem komentirati, ker to ne sodi v moje delovne naloge.''

Mazejeva je z bogatim znanjem in analizo dogajanja na tekmah svetovnega pokala naredila velik vtis, svojo nalogo pa je opravila z odliko. ''Seveda. Odlično se je odrezala. Ona je velika strokovnjakinja in prav to je najpomembneje, doprinos te dodatne analize.''

Tina se veseli St. Moritza

Slovenska smučarka se bo Eurosportu znova pridružila na finalu svetovnega pokala v St. Moritzu, kar že nestrpno pričakuje. ''Neskončno sem vesela, da smučanju toliko prostora in pozornosti namenja prav močna blagovna znamka, kot je Eurosport. Fino je, da vse tekme svetovnega pokala v celoti spremlja v neposrednem prenosu in jih pospremi z izčrpnimi analizami. Ponosna sem na to, da smo našo decembrsko strokovno sodelovanje tako dobro izpeljali in se veselim, da bom na prihajajočem finalu svetovnega pokala v St. Moritzu z ljubitelji zimskih športov spet lahko delila kanček svoje strasti, znanja in izkušenj,'' je povedala Mazejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.