Šport
39 ogledov

S to potezo pridobil simpatizerje

andy murray EPA
Andy Murray se je v finalu teniškega mastersa v Madridu izkazal s športno potezo, ko je po opozorilu sodnika stopil v bran Novaku Đokoviću.

Branilec naslova Andy Murray je bil samo dve igri oddaljen od poraza na mastersu v Madridu, ko se je odločil, da bo priskočil na pomoč svojemu dolgoletnemu znancu in prijatelju Novaku Đokoviću.

Srbski tenisač, ki se je veselil 29. zmage na turnirjih serije masters, je v sedmi igri odločilnega niza prejel opozorilo glavnega sodnika, ker naj bi med točkami porabil preveč časa.
Murray, četudi na pragu poraza, se je postavil na stran svojega nasprotnika in sodniku pojasnil, da je za zamudo odgovoren on. ''Zaradi mene je moral čakati,'' je dejal tretji igralec sveta.

Đoković se mu je za športno potezo zahvalil z objavo na Twitterju. ''Hvaležen in počaščen sem, da sem bil nocoj priča takšnemu športnemu vedenju. Tenis ima srečo, da si njegov ambasador. Hvala,'' je zapisal prvi igralec sveta.

Omejitev časa, ki velja med točkami, je že nekaj časa pereča tema v profesionalnem tenisu. Načeloma velja, da tenisač ne sme porabiti več kot 25 sekund, a glede na različne okoliščine se pravilo uveljavlja selektivno. 

To pa posledično vodi v prepire in nesoglasja med igralci in glavnimi sodniki, saj se mnenja, kdaj je opozorilo smiselno in primerno, močno razlikujejo.

Tenisač ob prvi kršitvi prejme opozorilo, ob drugi in vseh naslednjih pa izgubi prvi začetni udarec. V primeru, da je za zavlačevanje odgovoren returner, glavni sodnik ob prvi kršitvi izda opozorilo, ob vseh naslednjih pa dodeli točko serverju.

Takšni primeri so izjemno redki, saj se večina glavnih sodnikov omeji na eno opozorilo na dvoboj, ki praviloma ne vpliva na končni rezultat.

Komentarjev 3
  • izRODEk 16:28 09.maj 2016.

    Veličina športnikov kot sta Murray in Djoković se ne more primerjati s snoboma, kot sta Federer ali Nadal. Razlika je očitna: Andy in Novak sta kot prvo človeka, Roger in Rafa pa ošabna in naduta smrkavca z napihnjenimi mišicami s ...prikaži več pomočjo poživil. Bljeh, gravžata se mi.Bravo Nole in Andy!!

  • pisava 15:14 09.maj 2016.

    Se mu je Andy oddolžil, ker je ogtožil, da tenisači uživajo poživila. Meril je tudi na Noleta.

  • Avatar Leon
    Leon 14:56 09.maj 2016.

    ANDY ................BRAVO !