Šport
20 ogledov

"S to žogo se ne da dosegati golov"

Ker so njegovi tehnično podkovani, imajo težave z jabulanijem. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Čeprav vsi igrajo z isto žogo, se kritike nad jabulanijem vrstijo. "Tehnično bolj podkovani so precej bolj prizadeti zaradi žoge, ki se nepravilno odbija," trdi Maradona. Preberite še mnenje Torresa.
"Namesto da ves čas govorijo o Diegu Maradoni, naj raje debatirajo o tem, kako bi razvili boljšo žogo za nogometaše, s katero bi se dalo igrati," je dejal Maradona, ki je žogo jabulani preizkusil tudi sam: "Vem, o čem govorim. Na treningu sem jo večkrat preizkusil. Ta žoga ne gre okoli vogala, ne moreš je točno poslati daleč. Prav zato na tem mundialu nismo videli nobenih lepih potez."

Nekdaj eden najboljših nogometašev sveta, argentinski selektor Diego Maradona, ki je svoje varovance po zmagi nad Grčijo (2:0) popeljal v osmino finala svetovnega prvenstva, se je spet obregnil ob žogo, s katero nogometaši igrajo na tem mundialu. Sam meni, da so Argentinci zaradi žoge še posebej prizadeti. "Res je, da sta tako igrišče kot žoga enaka za obe ekipi, vendar obe ekipi nimata enakih nog. Mislim, da so tehnično bolje podkovani nogometaši precej bolj prizadeti zaradi žoge, ki se nepravilno odbija po travi," meni Maradona, ki se ni prvič pritožil nad kontroverzno uradno žogo, jabulanijem.

Potem ko je Argentina pred desetimi dnevi z 1:0 premagala Nigerijo, je Maradona, ki je leta 1986 kot kapetan popeljal Argentino do naslova svetovnega prvaka, javno pozval še tri legende, Peléja, Franza Beckenbauerja in predsednika Uefe Michela Platinija, naj kar sami poskusijo brcati "to vražjo žogo", če znajo. Maradona meni, da bi morali nekdanji zvezdniki skupaj zastaviti svoj ugled in prepričati krovno organizacijo Fifo, da bi igralcem namenila boljšo žogo. Pritožil se je, da jabulani nima pravega spina, zato se je ne da nadzorovati.

S to žogo se preprosto ne da igrati in dosegati zadetkov.
Fernando Torres

Med številne nogometaše, ki jim žoga letošnjega svetovnega prvenstva ni pogodu, spada tudi napadalec španske reprezentance Fernando Torres. "S to žogo se preprosto ne da igrati in dosegati zadetkov," je po tekmi proti Hondurasu dejal Torres in za svoje zgrešene strele na uvodnih dveh tekmah okrivil prav – jabulani. "Čeprav sem osebno zelo vesel, da po dolgi in težki poškodbi spet lahko igram, pa se nikakor ne morem navaditi na novo žogo. Z njo nimam težav le jaz, temveč tudi moji soigralci, saj bi morali proti Hondurasu zadeti še vsaj dva- do trikrat," je prepričan napadalec Liverpoola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.