Šport
5 ogledov

S Tottijem bi se poročila

Visokorasli Madžarki je v Ljubljani zelo všeč, najraje raziskuje stari del mesta Žurnal24 main
Tradicijo gostovanja Krimovih rokometašic v rubriki Legionar nadaljuje Renata Mörtel. Madžarka v Ljubljani občuduje grad, odlično pa poleg rokometa spremlja tudi druge športe.
 

Preberite še ...

Marina Vergeljuk: Čečkova je varuška
Andrea Lekić: Obožuje sarmo in Postojnsko jamo
Aleksej Peskov: V Rusiji ni Portoroža
Damjan Rudež: Nekomu cilj NBA, njemu Evroliga

Visoka madžarska zunanja igralka, ki v slogu z letnico svojega rojstva na majici nosi številko 83, Renata Mörtel je v Ljubljano prišla pred letošnjo sezono. Na začetku ji je bilo precej težko, po nekaj mesecih pa se je v naši prestolnici že povsem udomačila. "V Dunaferrju, kjer sem nastopala prej, sem bila zelo zadovoljna, imeli smo močno ekipo. Težava pa je bil denar. Pred letošnjo sezono so mi avgusta povedali, da ni denarja, zato sem bila v strahu, kam bom šla. Pri Krimu so iskali levo zunanjo, prišla sem sèm in ni mi žal. Čeprav sta bila prva dva meseca zelo težka. Prvič sem zaigrala v tujini in tudi ekipi ni šlo preveč dobro. Nato pa so se stvari na vseh področijh postavile na pravo mesto," v srednjeevropski angleščini razlaga živahna Renata, ki je z 49 zadetki tretja Krimova strelka v Ligi prvakov.

 
 

Renata Mörtel o sebi pravi, da je velika zaspanka. © Saša Despot

 
Med stvarmi, ki jih na Krimu najbolj obožuje, je tudi večja sproščenost Marte Bon v primerjavi s trenerji, ki jih je bila vajena na Madžarskem, kjer je kariero začela v Györu. "Nekoč sem se po eni od naših slabih predstav prav bala, kaj se bo zgodilo na naslednjem treningu, vendar je Marta delovala zelo pomirjujoče v slogu: ni problema, naslednjič bo bolje," razlaga Renata, ki ji je v veliko oporo družba rojakinje vratarke Agnes Triffa .

Kako pa je videti povprečen dan madžarske rokometašice na začasnem delu na Galjevici? "Prostega časa nimam veliko, še posebej ko imamo na urniku dva treninga. Tedaj je moj dan videti takole: ko se zbudim, grem na trening, nato gremo s soigralkami skupaj na kosilo, popoldne grem spat. Zelo rada spim, potrebujem devet, deset ur. Nato sledi drugi trening, po katerem se po skypu pogovorim s starši in prijatelji. Če imamo le en trening, grem v staro Ljubljano, v savno ali plavat," si več časa zase želi 25-letnica, ki je široko športno razgledana.

 
 

V mladosti sem se preizkusila tudi v vaterpolu, vendar to ni zame, saj je izjemno naporen.

Renata Mörtel

 
"Rada imam tudi druge športe. Obožujem italijanski nogomet, navijam za Romo. Najbolj mi je všeč Francesco Totti. Ali bi se poročila z njim? Ja! (smeh) Podrobno spremljam tudi NBA, kjer stiskam pesti za Miami in San Antonio, in tenis. V mladosti sem se preizkusila tudi v vaterpolu, vendar to ni zame, saj je izjemno naporen," preseneti Renata, ki trenutno ni v ljubezenski zvezi. Ljubitelji črnolask in duhovitih deklet torej, pozor! "Zdaj sem samska, s fantom sva se razšla ravno v času, ko sem prišla v Slovenijo. Morda si najdem koga tukaj, ampak je malce težko, ker ne govorijo vsi angleško, jaz pa še ne razumem slovensko popolnoma. Bomo videli (smeh)," se namuzne iskriva Madžarka, ki prebiva v Šentvidu in vsak dan obupuje nad prometno gnečo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.