Šport
10 ogledov

S trdo obrambo nad Madžare

Celje_Veszprem_1_RK_CPL - main Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo s tekmo proti madžarskemu Picku Szegedu začeli drugi, glavni del letošnje Lige prvakov.

Prvi nasprotnik Celja Pivovarne Laško bo aktualni madžarski prvak Pick Szeged, tekma bo v nedeljo v celjski dvorani Zlatorog. V nadaljevanju elitnega evropskega klubskega tekmovanja bodo Pivovarji igrali v skupini D, poleg moštva iz Szegeda, ki je v prvem delu lige prvakov osvojilo prvo mesto v svoji skupini, pa bosta njihova tekmeca še španska Barcelona in danski Gudme.

Celjani so v torek v nekakšni generalki pred nadaljevanjem evropske sezone v Rdeči dvorani remizirali z velenjskim Gorenjem. Medtem ko so bili zadovoljni z osvojeno točko, pa to ne velja na njihovo igro tako v obrambi kot v napadu. Pričakovanja pred uvodom nadaljevanja evropske sezone, ki ga bodo začeli brez poškodovanega krožnega napadalca Renata Sulića, ki bo z igrišč odsoten vsaj tri tedne, so v Celju strnili na današnji novinarski konferenci.


Celjani ne bodo mogli računati na usluge poškodovanega Renata Sulića. © AFP

 

"Pred nami je zelo težko delo, saj smo v zelo zahtevni skupini. Pick Szeged je aktualni madžarski prvak, mi pa smo imeli težave že z Veszpremom. Čeprav v ekipi nimajo tako zvenečih imen, lahko premagajo vsakega nasprotnika. Podobno velja tudi za nas. Zmaga bi bila tudi v psihološkem smislu zelo pomembna pred nadaljevanjem tekmovanja. Potrebno bo ustaviti predvsem Andjelkovića, kajti na njem visi vsa igra naših nasprotnikov. Ko ga bomo ustavili, bomo opravili že polovico dela. Veliko je odvisna tudi od kriterija sojenja nemške sodniške dvojice in od tega, kakšno igro bosta dopuščala,"
je dvoboj predstavil trener Slavko Ivezič.

Na današnji novinarski konferenci se je prvič predstavil tudi novinec Aleksej Peskov , ki je z novimi soigralci že vadil. V ligi prvakov je v tej sezoni že igral za Čehovske Medvede , zato bo na usluge Rusa, ki je podpisal dveinpolletno pogodbo, Ivezič do konca sezone lahko računal samo v domačih tekmovanjih.

Celje in madžarski Szeged sta stara znanca. V ligi prvakov sta se v osmini finala srečala v sezoni 2004/05. V dvorani Zlatorog sta moštvi remizirali (23:23), na povratni tekmi v Szegedu so si pivovarji z zmago (21:20) zagotovili napredovanje med osem najboljših ekip na stari celini.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.