Šport
22 ogledov

S tremi podajami Kopitarja Kralji rušijo dalje

LA Kings Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je po uvodnih treh porazih zdaj v končnici nanizalo že pet zaporednih zmag, na prvi tekmi drugega kroga končnice padel tudi Anaheim,

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh po podaljšku s 3:2 premagala Anaheim Ducks in v drugem krogu zahodnega dela končnice lige povedla z 1:0. Eden najzaslužnejših za zmago je bil Anže Kopitar, ki je dosegel tri podaje. Na vzhodnem delu je z 1:0 povedlo moštvo Boston Bruins po zmagi z Montreal Canadiens s 5:3.

Slovenski zvezdnik Kopitar, ki je s 13 točkami (štirje goli) najboljši napadalec letošnje končnice, je najprej podal za gol, ki ga je Alec Martinez za vodstvo gostov z 1:0 dosegel v deseti minuti, nato pa še za odločilna zadetka Slovaka Mariana Gaborika. Slednji je na 2:2 izenačil vsega sedem sekund pred koncem rednega dela.

Gaborik: Kopi mi je izvrstno podal

Slovak je zadel še po 12 minutah in 17 sekundah podaljška, ko je odločil srečanje. Gaborik je na tekmi dosegel dva gola in podajo in bil razglašen za igralca tekme. Ta je bila zelo izenačena, kar kaže tudi podatek, da je Jonathan Quick v vratih Los Angelesa zbral 33 obramb, tako kot tudi Jonas Hiller na drugi strani.

"Dobili smo plošček po sodniškem metu, plošček je nato prišel do 'Kopija', ki me je videl, kako se peljem proti golu, ter mi izvrstno podal. Moja naloga je bila le, da plošček preusmerim v mrežo," je odločilno akcijo na tekmi opisal Gaborik. Ta je utišala del navijačev v rumenem med 17.393 gledalci v dvorani, ki se nadejali, da bo gol, ki ga je v deveti minuti zadnjega dela dosegel Finec Teemu Selanne, tudi odločilni. Triinštiridesetletni Selanne pa je postal tretji najstarejši igralec, ki je zadel v končnicah NHL. Le legendarna Gordie Howe (52, leta 1980) in Chris Chelios (45, leta 2007), sta bila starejša.

Bruins v desetih minutah razorožili Montreal

Domovanji ekip Anaheima in Los Angelesa loči le slabih petdeset kilometrov. Kalifornijska tekmeca sta se doslej srečala na 117 medsebojnih tekmah, vendar prvič v končnici. "Vzdušje v dvorani je bilo izjemno, saj so bili zelo glasni navijači obeh ekip. Vesel sem, da smo imeli na ledu v odločilnih trenutkih več zbranosti," je menil obrambni igralec kraljev Drew Doughty.

Boston je še na drugi tekmi v Montrealom reševal svojo kožo po zaostanku z dvema zadetkoma, le da je tokrat za razliko od prejšnje, ko je klonil po dveh podaljških, zmagal. Najprej so domači v 14. minuti prek Daniela Pailleja povedli, v drugi tretjini so gostje dvakrat zadeli. Avstrijec Thomas Vanek je s svojim drugim zaporednim golom po šestih minutah in pol zadnje tretjine povišal vodstvo na 3:1. Kosmatinci so preobrat zrežirali v zaključnih desetih minutah, so so vratarja Careyja Pricea premagali Dough Hamilton (51.), Patrice Bergeron (55.), Reilly Smith (57.) in Milan Lucic (59.).

Liga NHL, drugi krog končnice:

Boston Bruins : Montreal Canadiens 5:3 /1:1/

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 2:3* /0:1/
Anže Kopitar (LA Kings) je prispeval tri podaje. 

* - zmaga po podaljšku
// - izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.