Šport
19 ogledov

Sabolič: "Napad obsojanja vreden"

Žurnal24 main
"Napad se zagotovo ne bi smel zgoditi in je obsojanja vreden," je v uradnem odzivu Jesenic po incidentu, ki se je zgodil po koncu večnega derbija, dejal Robert Sabolič.

Izid na večnem hokejskem derbiju med Acroni Jesenicami in Tilio Olimpijo, ki so ga s 4:3 dobili zmaji, v 50. kolu lige Ebel je tokrat hitro potonil v pozabo. Glavna tema je kajpak napad jeseniških navijačev na radijskega voditelja Roberta Pečnika in njegovega prijatelja. Po besedah Pečnika naj bi napad zakuhal mladi napadalec železarjev Robert Sabolič. Slednji to v uradnem odzivu hokejskega kolektiva iz Jesenic odločno zavrača. Kdo govori resnico, razsodite sami.

NE SPREGLEJTE: Navijači Jesenic zbrcali radijca

Uradni odziv Acroni Jesenic:


Hokejski klub Acroni Jesenice je novico o incidentu oziroma napadu na dva navijača (eden naj bi bil voditelj na komercialni radijski postaji) ljubljanske Olimpije po sinočnji tekmi  izvedel danes preko medijev. Uprava, strokovno vodstvo in igralci obsojajo vsakršno nasilje, kar smo v preteklosti že večkrat jasno povedali, ob nastalem dogodku nam je žal, da je do njega prišlo, zato smo v klubu primer začeli raziskovati. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi do incidenta prišlo približno uro in pol po koncu tekme, ko so se štirje jeseniški hokejisti odpravljali domov. Po izhodu iz dvorane (službeni vhod) je Robert Sabolič dvema ljubljanskima navijačema namenil nekaj ostrih besed glede provokacij ljubljanskih navijačev med samo tekmo oziroma med odmori ob vstopu in izstopu iz garderobe (navijači Olimpije so imeli svoj prostor tik nad slačilnico Acroni Jesenic).
 
"Res je, da sem pri izhodu iz dvorane, ko sem se po tekmi odpravljal proti domu, obema nekaj zabrusil, kajti provokacije med vstopanjem in izstopanjem iz garderobe v času tekem in odmorov so prešle vse razumne meje in sem bil še dolgo časa jezen. Da pa sta bila napadena, sem izvedel šele danes dopoldan. Napad se zagotovo ne bi smel zgoditi in je obsojanja vreden. Zagotovo pa nisem izrekel vseh naštetih besed, ki so se pojavile v javnosti, predvsem pa ne tako grobih. Da se je dogodek zgodil, mi je zelo žal," o incidentu pove Robert Sabolič.
 
Navkljub dogodku se nam v klubu postavlja vprašanje, kaj sta omenjena navijača uro in pol po tekmi delala pred službenim vhodom. Če bi namreč čakala na hokejiste ljubljanske Olimpije, bi se morala odpraviti na vzhodno stran dvorane, kjer Ljubljančani že več let odhajajo iz dvorane Podmežakla. Poleg tega pa se postavlja tudi vprašanje, ali sta bila res napadena s strani navijačev HK Acroni Jesenice ali je bila v incident udeležena kašna druga skupina mladoletnih izgrednikov. Dogodek bomo v HK Acroni Jesenice vsekakor raziskali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.